Newsletter travanj 2021

Dragi članovi, suradnici i prijatelji Talijansko hrvatske gospodarske komore!

Pred vama se nalazi novi broj newslettera Talijansko hrvatske gospodarske komore za travanj  s brojnim sadržajima što dokazuje, da usporkos izazovima 2021 godine, THGK nastavlja sa svojim radom u punoj  mjeri, zahvaljujući svojim članovima i njihovim aktivnostima koje im Komora rado pomaže organizirati u svrhu edukacije, informiranja ili promocije.

Primjetiti ćete da je ovaj broj bogatji za neke novosti, što su pozitivni pomaci koje nam je donijelo službeno priznanje te nam je pristup informacijama i lakši.

U ovom broju vidjeti ćete između ostalih i popis novih članova, koje s veseljem pozdravljamo sa željom poslovnih uspjeha i uspješnog poslovnog povezivanja sa ostalim članovima Komore.

Također, pronaći ćete popis odrađenih aktivnosti, kao i onih koji nam tek prethode, sve  vrlo zanimljive, vrlo aktualne i edukativne. Radujemo se vidjeti vas na tim događanjima!

Pozdravljamo vas do sljedećeg broja newslettera sa brojnim novostima i događajima.

Dotada ostajemo na raspolaganju putem naših komuniakcijskih kanala

Vaša Talijansko hrvatska gospodarska komora!

COVID-19 UPDATE

Talijanska unija obvezuje se na  neprestano ažuriranje i ditribuciju informacija u vezi s hitnim slučajem koronavirusa (SARS-CoV-2)

Dodatne informacije mogu se naći na web stranici:

Emergenza COVID-19 (unione-italiana.eu)

Detaljne informacije o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj  pronađite na web stranici:

   Službena stranica Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

ASSOCAMERESTERO- VIJESTI IZ MREŽE

Pozivnice i programski vodič za novi Erasmus plus 2021 dostupni su od 25. ožujka.

Upravno vijeće Assocamerestero

Vijeće Assocamerestero sastao se na video konferenciji 30. ožujka. Među različitim točkama dnevnog reda, pored ažuriranja programa “True Italian taste” (koji će ove godine biti zatvoren nakon dvije godine, s važnim organizacijskim implikacijama i za Assocamerestero) i načinima provođenja sljedećeg sastanka generalnih tajnika CCIE-a (također ove godine koji će se provoditi “na daljinu”, zbog ustrajnosti pandemije), tada je istaknuto djelovanje Udruge u drugoj polovici 2020. i jednoglasno je odobrena konačna bilanca za 2020. godinu koja je u značajnoj mjeri zatvorila ravnotežu usprkos poteškoćama konteksta i izvanrednim intervencijama u korist CCIE-a koje su provedene prošle godine.

Kako bi ojačao odnos između talijanskog i talijanskog komorskog sustava u inozemstvu, Vijeće je ovlastilo glavnog tajnika Assocamerestero da od Unioncamere dogovori plan aktivnosti s konkretnim i provjerljivim ciljevima počevši od nadolazećih mjeseci, kako za realizaciju zajedničkih projekata, tako i za za razvoj nekih zajedničkih funkcija (poput lobiranja i institucionalne komunikacije)

Sastanak Gospodarske komore Europskog prostora 23. ožujka

23. ožujka održan je sastanak talijanskih gospodarskih komora u inozemstvu europskog područja, na kojem je također sudjelovao predsjednik i glavni tajnik Assocamerestero, kao i predsjednik Gospodarske komore Modene Giuseppe Molinari, koja je podsjetila na središnju ulogu CCIE i aktivnu ulogu komorskog sustava po pitanju deviza. Predsjednik Fabio Morvilli dao je znak da otvori raspravu o potrebi jačanja veza između talijanskog komorskog sustava i talijanskog sustava u inozemstvu te o pitanju odnosa između Assocamerestero i komora tog područja. Potom se radni program nastavio s pregledom prisutnih CCIE-a na ekonomsku situaciju i kritičnosti – vanjske i unutarnje – CCIE-a područja. Na kraju, razvijena je rasprava o mogućoj reviziji teritorijalne organizacije Assocamerestero po geoekonomskim područjima, s ciljem postizanja veće učinkovitosti u upravljanju Područjem poput Europskog koje sada ima više od 30 CCIE-a. Generalno vijeće Assocamerestero, na svom posljednjem sastanku 30. ožujka, uključilo je Talijansko-norvešku gospodarsku komoru, osnovanu 24. veljače 2005., u pretpristupni proces.

Izvor: https://www.assocamerestero.it/

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije- NEWSLETTER „DIPLOMAZIA ECONOMICA ITALIANA “

Newsletter Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje, broj 4 za travanj 2021

Sve informacije potražite na sljedećoj poveznici:

newsletter_n4_diplo_eco_aprile2021.pdf (esteri.it)

TALIJANSKA UNIJA

Sektor “Poduzetništvo i komunikacija” Talijanske unije organizira ciklus webinara kako bi unaprijedio i poboljšao komunikacijske vještine sa suradnicima i komunikaciju na društvenim mrežama. Tečajevi će se održavati putem Zooma, a svi zainteresirani sunarodnjaci moći će vam pomoći: poduzetnici, slobodnjaci, predsjednici i suradnici zajednica, predškolskih i školskih institucija … Cilj je ponuditi vještine potrebne za povećanje i poboljšanje komunikacije u timu, marketinška komunikacija, u promociji tvrtki i institucija, dajući svoje proizvode i usluge širokoj publici.

Možete odabrati sve ili samo određene webinare koje želite pratiti popunjavanjem sljedećeg obrasca. Broj mjesta je ograničen. Na kraju ciklusa webinara polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju na temelju svog pohađanja webinara. Webinari počinju od 28. travnja do 31. svibnja i bit će podijeljeni u osam lekcija:

Komunikacija putem društvenih mreža, Facebook, Instagram, Facebook oglasi, Youtube i Tik tok, Linkedin, Riječi nas spašavaju i Kako riješiti sukobe, sa govornicima-stručnjacima svojih područja.

Link za prijavu: https://forms.gle/MVvuGLTdCpXkjCRu9

AŽURIRANE OPĆE INFORMACIJE ZA PODUZETNIKE

Tijekom 222. sjednice Hrvatske Vlade, 02. travnja, donesene su odluke u vezi s pomoći namijenjenoj poduzetnicima:

Vlada je tako odlučila povećati potpore poduzetnicima u poteškoćama za očuvanje radnih mjesta odnosno isplate plaća radnicima s 3.250 kuna povećava na 4.000 kuna neto. Ujedno, država preuzima davanja na tih 4.000 kuna, koja otprilike iznose 1.460 kuna po zaposlenom, što je to ukupno 5.460 kuna.

Vlada se također odlučila za niz mjera u području javnih davanja, posebno poreza na dohodak, dobit i doprinose:

– Poduzetnici s godišnjim prihodom manjim od 7,5 milijuna kuna, od čega će 93%, koji imaju pad prihoda veći od 50%, biti u potpunosti oslobođeni plaćanja poreznih obveza – poreza na dohodak, poreza na dohodak i doprinosa.

– Tvrtke koje godišnje ostvare prihod veći od 7,5 milijuna kuna bit će djelomično oslobođene plaćanja poreza u skladu s padom prihoda.

U tom je paketu i mjera po kojoj će ubuduće svi, dakle i velike tvrtke s prihodom većim od 7,5 milijuna kuna, plaćati PDV tek po naplati izdanih računa odnosno naplaćenoj realizaciji.

Do sada su, naime, po naplaćenim računima PDV plaćali samo mali poduzetnici (s godišnjim prihodom do 7,5 milijuna kuna), a sada će odgodu plaćanja PDV-a do naplate imati i sve ostale tvrtke.

– Donacije za opremu u ovoj situaciji bile bi oslobođene PDV-a. “Propisujemo izuzeće za doniranje opreme, ali i opreme donirane uvozom”, rekao je ministar.

– Među mjerama travanjskog paketa je i produljenje roka za prezentaciju proračuna za 2019. godinu, s 30. travnja na 30. lipnja.

– Poduzetnici su također oslobođeni plaćanja naknade Fini za objavljivanje financijskih izvještaja.

Izvor: https://vlada.gov.hr

ODRAĐENE AKTIVNOSTI

TRANZICIJA IZ LOKALNE VALUTE U EURO- webinar održan 18.ožujka

Na webinaru koji se održao u četvrtak, 18. ožujka 2021., kojeg je organizirala Talijansko hrvatska gospodarska komora  u suradnji s PBZ-om, uz podršku Veleposlanstva  Republike  Italije u Zagrebu, stručnjak za tu temu, financijski direktor Intesa Sanpaolo, Antonio Bergalio , predstavio je temu „Tranzicija iz lokalne valute u euro“ kako bi poduzetnike na najbolji mogući način pripremio za ovu promjenu.

Antonio Bergalio, financijski direktor tvrtke Intesa Sanpaolo, uz pomoć moderatorice Andree Perkov – Generalne tajnice Talijansko hrvatske gospodarske komore, kroz prezentaciju najviše kvalitete u obliku dijaloga i odgovora na mnoga pitanja, razgovarao je o vrlo aktualnim pitanjima vezanim uz nadolazeće promjene.

Obrađene teme definirane su u ključnim točkama: uvođenje eura, utjecaj na pojedi i tvrtke, glavne promjene koje očekuju banke, kao i činjenica da će Hrvatska u sljedećem razdoblju sudjelovati u ERM II radi bolje pripreme za pridruživanje eurozone od 1. siječnja 2023.

JAVNA NABAVA – webinar održan 08. travnja

U suradnji s Forca Digital Agencijom i članom komore PwC Hrvatska, prisutni su imali priliku dobiti sve opće informacije o natječajima, o elektroničkom portalu na kojem naručitelji objavljuju obavijesti i koriste se za potpunu provedbu postupka (uključujući komunikaciju) te obavijesti o dodjeli, kako sudjelovati, kako pripremiti prijedlog i zaključiti ugovor i konačno kako PwC Hrvatska može podržati tvrtke.

Interaktivna sesija, kojom je vodila Jelena Drndić, viša savjetnica – EU services, a moderirala generalna tajnica THGK Andrea Perkov, samo je jedna od mnogih zajednički planiranih inicijativa.

ROADSHOW U ITALIJI – webinar održan 26. travnja

Jučer, 26. travnja, održala se ekonomska misija u Italiji putem webinara pod nazivom “Roadshow u Italiji”. Događaj je organizirala Talijansko-hrvatska gospodarska komora u suradnji s Talijansko-srpskom gospodarskom komorom, te talijanskim partnerima Confindustria Pordenone Udine i CCIAA Pordenone Udine.

Nakon uvodnog pozdravnog govora moderatorice događaja, generalne tajnice CCIE Srbija Mirjane Kojić, slijede pozdravi druga dva partnera, organizatora: Alessandro Tonetti iz Confindustrije Pordenone Udine i Omar Londero, CCIAA Pordenone Udine. Potonji su naglasili zemlje Srbiju i Hrvatsku s kojima su nekoliko godina stvarali poslovnu mrežu, a njihove su teze potkrijepljene prezentacijama njihovih komora, srpske i hrvatske, kroz vrlo kvalitetne prezentacije s kojima imaju predstavili su opće okvire regije, mogućnosti ulaganja i ulogu koju imaju na teritoriju.

Kako bi najbolje predstavili mogućnosti ulaganja u ove dvije zemlje, panelisti spomenutog događaja izabrani su među predstavnicima tvrtki koje su dio mreže Komore u Hrvatskoj i Srbiji, dostupne, kroz kratkoročne intervencije, kako bi predstavile svoja poslovanja., koji se odnose na knjigovodstvo, bankarstvo i transport / logistiku.

Tijekom događaja sudionicima su također predstavljena poslovna područja u Srbiji i Hrvatskoj, Trstenik i Strpe, sa svim informacijama koje se odnose na položaj, veze i poticaje za poduzetnike.

U posljednjem dijelu događaja, svjedočenja talijanskih tvrtki prisutnih u Hrvatskoj i Srbiji , poznatija kao “Najbolja praksa”, s ciljem objašnjenja zašto su odabrali ove dvije zemlje za ulaganja, tvrtke Carr Service i Pasubio SRL.

Jučerašnji događaj bio je prvi webinar organiziran na mreži za 2021. godinu, sljedeći događaji održat će se u lipnju.

 Brojne tvrtke koje su sudjelovale u događaju dokaz su snažnog interesa za početak postavljanja temelja za trgovinu ili izravna ulaganja u Hrvatsku i Srbiju.

PREDSTOJEĆE AKTIVNOSTI NADOLAZEĆEG TROMJESEČJA

Kalendar niže navedenih aktivnosti, za koje će, prema običaju biti poslane pozivnice s datumima i dnevnim redom

SVIBANJ

Talijansko hrvatska gospodarska komora i WMF – najveći Festival digitalnih i socijalnih inovacija u Europi – organiziraju prvi Wroldwide event Croatia; s besplatnim sudjelovanjem, koje će se održati 18. svibnja u hibridnom obliku s internetskim streamingom iz Vodnjana, grad tvrtke- partnera eventa- INFOBIP!

Worldwide Event Croatia samo je jedno od mnogih međunarodnih događanja koje WMF organizira za promicanje poduzetničkog, gospodarskog i inovativnog kulturnog rasta širom svijeta.

THGK i WMF, dijeleći iste vrijednosti i ciljeve, osmislili su događaj koji se sastoji od obrazovnih trenutaka i izvedbi uživo, nadahnjujućih intervjua, kvalificiranih govornika, tvrtki, poduzetnika i još mnogo toga kako bi potaknuli rast inovacija, poduzetništva i start-upova.

Worldwide Event Croatia također sadrži nekoliko poziva: uvijek tražimo nadahnute govornike ili profesionalce u području digitalnih tehnologija koji bi htjeli podijeliti smislen sadržaj sa širom publikom, pa smo stvorili Poziv za žene u tehnologiji, Poziv za govornike, Poziv za izvedbe i Natjecanje za startup-ove.

Tijekom natjecanja, odabranih 15 start-upova nadmetat će se u plasmanu pred domaćim i stranim investitorima i raznim vodećim igračima u inovacijskom sektoru.

Samo službeni žiri, sastavljen od vodstva WMF-a uz nazočnost direktora WMF-a, Cosmana Lombarda, zajedno s članovima iz Hrvatske, zamjenikom predsjednika uprave PBZ-a, Alessiom Cioniem, OCD-om ZABA-e, Albertom Gusellom, zamjenikom dekana FER, Mario Vražić, direktor ZICER-a, Frane Šesnić imat će težak zadatak odabrati najbolju trojicu. Samo će žiri moći odlučiti koji Startup zaslužuje pobijediti na Natječaju i nagradu koja predviđa izravno sudjelovanje na glavnom događaju WMF-a u srpnju u Riminiju pred velikom publikom, ove godine i online, i 500 tvrtki / poduzetnika, gdje će imati priliku predstaviti svoj projekt i inovaciju. Posljednji WMF u verziji uživo, 2019., imao je preko 20 000 posjetitelja.

Sretno mladim inovatorima!

EU RECOVERY FOND

Pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, uz  potporu  Komsije EU, MInistarstva vanjskih poslova te Veleposlanstva Italije u Zagrebu, THGK u partnerstvu s FORCA digital agency te  PwC Hrvatska, organizira seriju informativno-edukativnih webinara na  temu EU Fond za oporavak i otpornost, od općih informacija, pripreme projekta sve do završnih izvješća.

Serija webinara održat će se elektroničkim putem u 3 sesije tijekom mjeseci:

  1.  Prvo događanje održat će se u hibridnom obliku s konferencijom pod nazivom Next Generation EU – put Hrvatske prema oporavku, uz nazočnost ministra Tramišaka, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, europarlamentaraca iz Hrvatske i Italije, podtajnika Lucića iz Ministarstva vanjskih poslova, Veleposlanik Italije u Zagrebu Pierfrancesco Sacco, Predsjednik THGK Francesco Ruffoli, direktor HUP-a, Zorić i John M. Gasparac, Country managing partner, PricewaterhouseCoppers koji će u dijalogu razgovarati o temama: vizija generacije Europa Next i zašto imamo povijesnu priliku stvoriti najbolje društvo za nove generacije.

       Program se nastavlja prvom radionicom „Prilike iz nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

U lipnju i srpnju postoje još dvije radionice elektroničkim putem kako bi se tvrtke pripremile za cijeli proces.

  • lipanj – uvjeti za prijavitelje i način pripreme projektne dokumentacije
  • srpanj – priprema izvještaja i evaluacija projeka

Seminari će biti organizirani sa simultanim prijevodom na talijanski i hrvatski jezik

    Naknada za sudjelovanje: besplatno za članove!

LIPANJ

ROADSHOW U ITALIJI

Tijekom 2021. planiraju se dva događaja ove vrste, organizirana u suradnji s Talijansko-srpskom gospodarskom komorom kako bi se stvorila vrsta događaja koji može bolje predstaviti ekonomski potencijal i relevantni industrijski sektori  jugoistočne Europe. S obzirom na zdravstvenu situaciju i ograničenja putovanja zbog  epidemiološke situacije uslijed Covid-19, ove će godine po prvi puta Roadshow biti organiziran u online formatu, putem jedne od odabranih platformi, u suradnji s odabranim talijanskim regijama!

THGK će pokušati najbolje predstaviti gospodarski potencijal i relevantne industrijske sektore Hrvatske, grupirajući tvrtke članice koje pripadaju različitim sektorima, kako bi im se omogućilo veća vidljivost, stvoriti nove kontakte, predstaviti poslovne i investicijske mogućnosti u regiji. Dio događaja bit će posvećen promicanju aktivnosti THGK i drugih Komora koje sudjeluju te njihovih usluga.

Nakon toga slijedi radionica s B2B sastancima!

SRPANJ

WEBINAR NA TEMU “CYBER SECURITY”

Webinar predviđen za srpanj, pokušati će pružiti informacijske i sigurnosne alate za korištenje poslovnih usluga i digitalnih procesa. Sa govornicima, stručnjacima na tom području, suradnici dobivaju sve potrebne informacije i imati će priliku sudjelovati u interaktivnoj radionici radi razjašnjavanja svih nedoumica na tu temu.

Koji su alati, kako osigurati digitalne podatke i procese te kako i što su financijske institucije stvorile za kupce, tokom webinara će objasniti stručnjaci iz tog područja!

Sudjelovanje za članove Komore je besplatno.

AKTUALNI NATJEČAJI

EU -dnevni tenderi     Release calendar – TED Tenders Electronic Daily (europa.eu)

ERASMUS +  Bandi | Erasmusplus

HBOR + EIB EIB and HBOR unlock EUR 142.5 million credit line for Croatian SMEs | HBOR

JAVNA NABAVA- DNEVNO AŽURIRANJE : Oglasnik javne nabave (nn.hr) 

 PORTAL “YOUR EUROPE”

Glavna uprava Europske komisije, odgovorna za politiku EU-a o jedinstvenom tržištu, industriji, poduzetništvu i malim poduzećima (OJ GROW) u Bruxellesu, surađuje s nacionalnim i lokalnim vlastima na stvaranju istinskog jedinstvenog digitalnog tržišta.

Trenutno radimo na implementaciji jedinstvenog digitalnog portala ili web stranice kako bismo poboljšali mrežni pristup informacijama, administrativnim postupcima i uslugama podrške koje građani i tvrtke trebaju raditi u drugim zemljama EU-a. Te će informacije i usluge biti dostupne na portalu “Your Europe” .

Istražite ažurirani portal Your Europe i njegove nove interaktivne značajke koje će građanima i tvrtkama pomoći da pronađu informacije o tome kako živjeti, studirati, raditi ili poslovati bilo gdje u EU, a koji će biti aktivan od 27. travnja 2021. godine.

PODUZETNIČKA ZONA U HRVATSKOJ

       -BRTONIGLA-VERTENEGLIO- PODUZETNIČKA ZONA STRPE-

Općina Brtonigla-Verteneglio prostire se na površini od 33 km2, zapadni dio obuhvaća 3 km jadranske obale. Općina se najvećim dijelom prostire na unutarnjem, ruralnom teritoriju; njegov je južni kraj ograničen rijekom Mirnom. Obuhvaća i morsku obalu i unutrašnjost, zelenu Istru. Općinskim područjem dominira blaga mediteranska klima koja omogućava ugodan boravak tijekom cijele godine. Povoljna zemljopisna situacija daje Općini Brtonigla značajan i važan položaj u prometnom, poljoprivrednom i turističkom smislu. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, općina Brtonigla ima 1.607 stanovnika, koji su koncentrirani u pet većih naselja: Brtonigla, Villanova, Carigador, Radini i Fiorini. Najveće naseljeno područje je Brtonigla, slikovito selo smješteno na brežuljku, na kojem je, između ostalog, i sjedište općinske uprave. Za više informacija o našoj općini posjetite našu web stranicu: https://www.brtonigla-verteneglio.hr/it/informazioni-generali

U općini Brtonigla, smještenoj na sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka, u Hrvatskoj, upravo je završena izgradnja ceste koja će, zahvaljujući europskom sufinanciranju, omogućiti pokretanje poduzetničke zone . Urbanistički plan poslovnog područja Strpe obuhvaća površinu od 4,35 ha, od čega je 3,72 ha predviđeno u proizvodne svrhe. Najam i cestovne veze poslovnog područja Strpe:

Poslovna zona Strpe nalazi se na sjeverozapadnom dijelu Istarskog poluotoka, smještena na teritoriju Općine Brtonigla-Brtonigla, na izlazu iz Istarskog Ipsilona “Villanova”, na križanju s državnom cestom Novigrad – Rijeka D-301, u neposrednoj blizini gradova Umaga, Novigrada i Buja, kao i 10 kilometara od granice sa Slovenijom, 20 kilometara od grada Kopra, 25 kilometara od grada Poreča, 35 kilometara od Trsta i 80 kilometara od Pule. Cestovne veze su vrlo dostupne za sve vrste vozila, kako za osobnu upotrebu, tako i za teška vozila.

Unutar tog područja mogu se obavljati zanatske i / ili komercijalne djelatnosti, a predviđa se aktiviranje jedanaest poduzetnika.

Za više informacija posjetite sljedeću stranicu:

https://www.brtonigla-verteneglio.hr/it/progetti-ue/item/3985-progetto-di-costruzione-della-strada-nella-zona-imprenditoriale-strpe

DOBRODOŠLICA NOVIM ČLANOVIMA

-APLHA CAPITALIS do.o.-        

ALPHA CAPITALIS je tim stručnjaka iz područja financija, revizije, računovodstva i poreza koji kroz zajedničko djelovanje nude cjelokupno rješenje za investitore, poduzetnike i menadžere.

Alpha Capitalis je član Pandea Global M&A, globalne mreže za akvizicije koja povezuje investitore i prodavatelje različitih biznisa. Pandea Global M&A djeluje s naglaskom na spajanja, preuzimanja, dokapitalizacije i razne vrste joint venture-a, a sve s ciljem plasiranja lokalnih projekata na internacionalno financijsko tržište.

Usluge:

Financije

Revizija

Računovodstvo

Porezi

 Za više informacija kontaktirajte tvrtku putem direktnih kontakata:

Danijel Pevec ,  Partner

A: Sky Office, Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9/ XII.kat, 10110 Zagreb

T: +385(0)1 580 6656 | M: +385 99 2401771

E: pevec.danijel@alphacapitalis.com

W: www.alphacapitalis.com

GI GROUP STAFFING SOLUTIONS – GI GROUP-

Sa sjedištem u Milanu, Gi Group jedna je od vodećih svjetskih tvrtki koja pruža usluge na području tržišta rada u više od 40 zemalja na 4 kontinenta.

Gi Group djeluje na području privremenog i stalnog zaposlenja, regrutacije i selekcije, HR konzaltinga, treninga i team buildinga, kao i na drugih područa upravljanja ljudskim resursima.

U mogućnosti smo pružiti usluge različitim vrstama klijenata, a naša je grupa razvila stručnost u vezi s velikim multinacionalnim organizacijama za koje je implementirala globalna rješenja kroz svoje specijalizirane sektore i posvećene domaće i međunarodne timove.

Ono što je naša najjača strana je da globalna rješenja u potpunosti prilagođavamo klijentu i trenutku ili  razvijemo najbolje moguće rješenje samo za vas.

Za više informacija obratite se putem direktnih kontakata:

Gi Group Croazia

Gajeva 2b, 10000 Zagabria

00385 91 491 0002

maja.markovic@gigroup.com

www.gigroup.hr

-RONALD KOROTAJ – ODVJETNIČKI URED-

 

Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è image.png

Odvjetnički ured Korotaj osnovao je 2019. god. odvjetnik Ronald Korotaj sa ciljem da poduzetnicima pruža širok spektar poslovnih i pravnih usluga, tako da na jednom mjestu dobiju sve potrebne informacije i podršku za realizaciju svojih poduzetničkih ideja.

Tim čine pravni stručnjaci koji su najveći dio svog radnog vijeka proveli u gospodarstvu na pravnim poslovima i rukovodećim funkcijama u društvima kao što su Istraturist Umag d.d., Plava Laguna d.d. Poreč, Adris Grupa d.d. Rovinj, Laguna Novigrad d.d., TDR d.o.o. te British American Tobacco.

Pored navedenog, odvjetnik Korotaj djelovao je na predsjedavajućim funkcijama udruženja poduzetnika, te time stekao uvid u odnose javnog i privatnog sektora i sa makro i zakonodavne razine.

Ured je usmjeren na stvaranje dugoročne suradnje s klijentima, prateći  poduzetnike od početne ideje do konačne realizacije.

Principi: sve usluge na jednom mjestu, ažurnost u postupanju, te usluga do realizacije projekta ključne su postavke našeg načina poslovanja.

Razumijevanje klijenta i njegovih potreba i želja, smatramo preduvjetom za početak rada, te naše napore usklađujemo modelu poslovanja klijenta.

Trenutno je u odvjetničkom uredu zaposleno 6 osoba. Od trenutka osnivanja do danas tim odvjetničkog ureda sudjelovao je i sudjeluje u mnogim projektima na međunarodnoj i lokalnoj razini.

Ključne usluge koje odvjetnički ured Korotaj pruža su iz područja trgovačkog prava (osnivanje, preuzimanje, prodaja, spajanje, podjela, dubinska snimanja, strukturiranje i provedba transakcija), korporativnog prava (statusna pitanja, pitanja poslovanja i organizacije), obveznog prava (ugovori), radnog prava, stvarnog prava (nekretnine, investicije), financijskog prava.

Za više informacija obratiteim se putem direktnih kontakata:

RONALD KOROTAJ, odvjetnik  

              Bože Gumpca 53/A, 52100 Pula

              tel: +385/52/894-5153

              e-mail: info@korotaj.com 

  • PROMOCIJA –

OLIMPIAS GROUP S.R.L.,  član THGK predstavlja novi proizvod:

MASK Newlife – Kirurška maska (Modello IIR)- 100 % MADE IN ITALY

Identifikator registracije kojeg dodjeljuje sustav BD/RDM c/o Ministarstva zdravstva: 207674

Jednokratna nesterilna troslojna netkana maska. Opremljena oblogom u gornjem dijelu (nosu) koja vam omogućuje stvaranje većeg prianjanja uz lice i elastike za uho kako bi se nosile čvrsto pričvršćene za lice.

U skladu s UNI EN14683: 2019 tipa IIR i s Uredbom 745/2017 / EC i naknadnim izmjenama.

100% BOPP25my film za pakiranje s Termo Shield bakteriostatskim i antivirusnim učinkom

         Za više informacija o proizvodu, prodaji i       

          pojašnjenjima obratite se s povjerenjem          

          putem izravnih kontakata:

      OLIMPIAS TEKSTIL D.O.O. – OLIMPIAS S.P.A

       Vukovarska cesta 219, 31000 Osijek, Croazia             

       nicola.marini @olimpias.it   

       www.olimpias.com 

       00385 31 514 514  

  • PROMOCIJA –

Vlasnik tvrtke AQUAVIVA, Dario Šimić, član THGK, predstavlja nove proizvode u svojoj ponudi.

AQUAVIVA  je godinama poznata kao sinonim za savršenu vodu, hrvatski proizvod.

Dugogodišnje iskustvo u sektoru vode, kao i brojne nagrade i certifikati tvrtke Živa voda d.o.o. jamče kvalitetu vode Aquaviva, vode bez vapnenca, uravnotežene s optimalnom količinom mineralnih soli, soli, kalcija i magnezija.

Ideja tvrtke je kako ostalim priznanjima, tako i znakom “Hrvatska kvaliteta”, kod potrošača oblikovati svijest o kvalitetnom i izvornom hrvatskom proizvodu, kao i o samoj vrijednosti koju voda kao proizvod ima i njezinoj potrebi. Aquaviva voda je Vaš izbor za zdravlje i sinonim za kvalitetniji način življenja, za vaš ured ili dom, bilo kad, bilo gdje! Aparati za vodu (water cooleri) vrhunske su kvalitete i dodatna sigurnost kod održavanja nivoa kvalitete vode. Kristalne čistoće, identične kvalitete i okusa nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Danas predstavljaju proizvode iz programa VIVAS ESPRESSO CAPSULES, koje su dio iz ponude CAFFITALY SISTEMA.

Program VIVAS ESPRESSO CAPSULES sastoji se od kapsula različitih vrhunskih mješavina kave:

Dolce Espresso, kremasti i dragocjeni, a također i posebno izdanje sa 100% kapsulama kave Arabica iz zemalja:

Etiopija, Kuba, Indija, Meksiko i Brazil.

U ponudi su i različiti aparati za kavu ili čak automati, što je kompletna ponuda za pojedince, male i velike urede, pa čak i veće tvrtke.

Da biste pristupili svim informacijama, pa čak i posebnim ponudama, obratite se s povjerenjem!

info@aquaviva.hr

www.aquaviva.hr

00385 1 2455-765

#zajednodousojeha