3. Festival maslina u Zagrebu

S ponosom prenosimo vijest o još jednom priznanju koje je osvojio naš član, g. Pino Rebulla!

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, otvorio je treći po redu Festival maslina u Zagrebu, koji je održan prošlog tjedna na Zagrebačkom velesajmu.

Festival je okupio maslinare i maslinarske udruge iz cijele Hrvatske, a u tri dana (petak, subota i nedjelja) koliko je trajala ova manifestacija privukla je više od pet tisuća Zagrepčana, ljubitelja maslina i maslinovog ulja. Vrhunac događanja ipak je bilo proglašenje najboljih ekstra djevičanskih ulja i dodjela priznanja.

Pristigla su i ocijenjena 288 uzorka, među kojima i ulja iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Više od 47 posto ulja su visokokvalitetna ekstra djevičanska, rekao je Krunoslav Kovačević, predsjednik udruge Zagrebački maslinarski institut, koja okuplja maslinare iz Zagreba i Zagrebačke županije, koji imaju maslinike u svom rodnom kraju od Istre i Kvarnera do juga Dalmacije. Njihova neprofitna udruga je, uz potporu Savjetodavne službe RH i Zagrebačkog velesajma, glavni organizator festivala.

Pino Rebulla, talijanski poduzetnik s adresom na Murteru, za svoje ulje je osvojio srebrnu medalju te bio jedini talijanski uljar na Festivalu.

Svoje je ulje s ponosom prijavio kao član UTPUH-a, čime je uvelike pridonio promociji naše Udruge, kao i talijanskom poduzetništvu u sektoru agrikulture.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *