ENERGY MARKET FORUM 2017.

Energy Market Forum prvi je put održan 2013. godine, a od onda se skup etablirao kao tradicionalno mjesto susreta čelnih ljudi vodećih kompanija na hrvatskom energetskom tržištu, predstavnika nadležnih regulatornih tijela, znanstvene zajednice i državnih institucija. Ova stručno-izložbena manifestacija u organizaciji Poslovnog dnevnika posvećena je isključivo tematici funkcioniranja tržišta energije. Nakon jakog ciklusa liberalizacije hrvatskog energetskog tržišta tijekom proteklih godina, fokus razvoja industrije u narednom periodu bit će usmjeren ka stvaranju jedinstvenog regionalnog tržišta. Iako su tehničko-logistički preduvjeti za to izgrađeni odavno, da bi se željeni pozitivni efekti postigli, bit će nužno uložiti značajne napore u standardizaciju regulativnog okvira, gradnju fizičke infrastrukture, ali i razvoj novih poslovnih modela, te edukaciju potrošača. Kad taj proces bude gotov, to jedinstveno regionalno tržište bit će spremno za daljnje okrupnjavanje u jedinstveno pan-europsko tržište energije. Koliko će biti važna i jaka pozicija Hrvatske na tom tržištu budućnosti, uvelike će ovisiti o trudu i energiji koje će tijekom narednih nekoliko godina biti uložena u pripreme.

Ovogodišnja peta regionalna konferencija Energy Market Forum sastoji se od četiri stručne prezentacije, tri uvodne prezentacije, tri panel diskusije te keynote prezentacije na kojima će ugledni domaći i strani govornici potaknuti široku stručnu raspravu o izazovima procesa liberalizacije tržišta energije u cijeloj jugoistočnoj Europi. Samo neki od predavanja i panelista bit će predstavnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH, Marko Blažević (HEP d.d.), Tomislav Jureković (HERA), Hrvoje Mraović (HT Energy), Davor Majetić (HUP), Ivo Milatić (državni tajnik za energetiku – Ministarstvo zaštite okoliša i energetike RH), Goran Frančić (LNG Hrvatska), Igor Grozdanić (Eco Ltd/Energetska tranzicija d.o.o.), Silvio Brkić (Hrvatska burza električne energije d.o.o. Cropex) i mnogi drugi.

Energy Market Forum Poslovnog dnevnika mjesto je gdje najvažniji domaći tržišni igrači, neovisni profesionalci i ugledni strani eksperti raspravljaju o razvoju regionalnog energetskog tržišta i mogućim rješenjima tih problema, stoga dođite i sudjelujte i ove godine na glavnoj regionalnoj konferenciji koja se bavi problematikom tržišta energije!

Više informacija i prijava na : http://www.poslovni.hr/events/emf-2017