Europski digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF)- Passanger Locator Form

Počevši od 24. svibnja 2021., svatko tko ulazi u Italiju, neovisno o vremenskom trajanju, iz stranih država ili teritorija navedenih na popisima B, C, D i E (dakle i iz Hrvatske) iz aneksa 20 Premijerove uredbe od 2. ožujka 2021 , koristeći bilo koje prijevozno sredstvo, prije ulaska na državno područje, potrebno je ispuniti obrazac za pronalazak putnika u digitalnom formatu na sljedeće načine:

1. Povežite se s web stranicom https://app.euplf.eu/#/

2. Slijedite postupak za pristup dPLF-u

3. Odaberite “Italiju” kao zemlju odredišta

4. Registrirajte se na web stranici stvaranjem osobnog računa s korisničkim imenom i lozinkom (to morate učiniti samo prvi put)

5. Ispunite i pošaljite dPLF slijedeći postupak

Nakon što je obrazac poslan, putnik će dobiti dPLF u pdf i QRcode formatu na adresu e-pošte naznačenu tijekom registracije, koju mora pokazati izravno sa svog pametnog telefona (u digitalnom formatu) u trenutku ukrcaja i svima osobama odgovornima za provođenje kontrola. Alternativno, putnik može ispisati kopiju dPLF-a za prikaz na ukrcaju.

DPLF se mora ispuniti i poslati obvezno prije ukrcaja.

U svakom slučaju, polje koje se odnosi na broj sjedala dodijeljeno prijevoznom sredstvu uvijek će se moći uređivati.

Obrazac se mora ispuniti za svakog punoljetnog putnika; u slučaju prisutnosti maloljetnika, potonji se mogu registrirati u popratnom obliku za odrasle.

U slučaju maloljetnika bez pratnje, skrbnik mora ispuniti dPLF prije odlaska.

Ispunjavanjem digitalnog obrasca zamjenjuje se izjava navedena u čl. 50. stavak 1. uredbe Premijera od 2. ožujka 2021. U iznimnim slučajevima, ili isključivo u slučaju tehnoloških smetnji, moći će se ispuniti papirnati obrazac dostupan u Ministarstvu portala Health – Novi koronavirus, u odjeljak Putnici.

Na portalu Ministarstva zdravlja – Novi koronavirus, u odjeljku Putnici nalazi se određena stranica s uputama i izravna poveznica za popunjavanje dPLF-a.

Izvor : Modulo di localizzazione passeggero Digital PLF – Passenger Locator Form – Covid-19 – Viaggiatori (salute.gov.it)