Fondi Export Roadshow u regiji Marche

Digitalni projekt FONDI EXPORT nastavlja s nizom promotivnih webinara namijenjenih malim i srednjim poduzećima u kojima sudjeluje mreža od 30 Talijanskih gospodarskih komora za inozemstvo.”Internacionalizacija, privlačnost i istraživanje”, glavne su teme kako bi se informirali MSP-ovi, kao i neprofitne organizacije, trgovinska udruženja, startup-ovi itd. na području financijskih instrumenataregije Marche za potporu izvozu i internacionalizaciji.


Nastavak projekta International Roadshow 2023 održan je 11. svibnja u suradnji s glavnim partnerima – Assocamerestero, We Make Future, Talijansko-malteškom gospodarskom komorom i regijom Marche s ciljem promocije sajmova u inozemstvu usmjerenih na agrobiznis, prehrambene tehnologije, zdravstvo, namještaj i dizajn, modu, inovacije, mehaničke tehnologije i opremu u sektoru napredne proizvodnje, i drugih specifičnih aktivnosti i usluga prihvatljivih za financiranje poput izložbi, B2B sastanaka, e-trgovine, digitalnog marketinga itd.

Među 30 internacionalnih sudionika, Talijansko-hrvatsku gospodarsku komoru predstavljao je Denis Jurčić, export manager i zamjenik direktorice THGK, s temom AMBIENTA A story of design, architecture, living and horeca predstaviviši ovogodišnje jubilarno 50. izdanje najvećeg sajma interijera, eksterijera i namještaja u Hrvatskoj.

Zamjenik direktora THGK naglasio je kako sinergija Ambiente, Zagreb Design Week-a, ArhiBau i Art Zagreb-a ove godine donosi novi, još bogatiji, raznovrsniji i zanimljiviji sajamski koncept, te je prisutnost na sajmu jedan od glavnih načina na kojim internacionalni renomirani proizvođači namještaja, dizajneri, arhitekti, gospodarstvenici i kreativci na preko 18 000 m2 izložbene površine unutar 7 paviljona Zagrebačkog Velesajma imaju priliku predstaviti svoje proizvode i usluge potencijalnim kupcima, ali i gdje se posjetitelji imaju priliku upoznati sa stvarnošću sektora te dobiti detaljne informacije o proizvodima i/ili uslugama.

Ovogodišnje jubilarno 50. izdanje Ambiente održat će se 26.9.-1.10.2023. zajedno s drugim tematskim događanjima – festivalom Zagreb Design Week te sajmovima ArhiBau, Art Zagreb i Hotel&Gastroteh, a u terminu 26.-28.9. održat će se i Inova – izložba inovacija.
Reprezentativan i bogat izložbeni program bit će upotpunjen visoko kvalitetnim stručnim programom kao što je Konferencija na temu: “Prostor budućnosti/budućnost prostora”. Osim toga, AMBIENTA će kroz tematske cjeline Unutarnje uređenje, Produkt Dizajn zona, Građenje i opremanje te Trendovi uređenja eksterijera, predstaviti potencijal domaće industrije i proizvodnje uz prezentaciju inozemnih brendova, potvrđujući tako status središnjeg poslovnog događaja u branši.

Ovogodišnja Ambienta s cjelokupnim sinergijskim sadržajem zasigurno će zainteresirati struku i najširu publiku te se nadamo da ćete prepoznati potencijal predstavljanja na ovom jedinstvenom događanju.