Giancarlo Giorgetti, Ministar ekonomskog razvoja Italije posjetio Zagreb

Giancarlo Giorgetti ministar gospodarskog razvoja Italije jučer 18.01.2022. službeno je posjetio Zagreb. U svom jednodnevnom posjetu prvo se susreo s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem na temu bilateralni ekonomski odnosi između Italije i Hrvatske, potom je u rezidenciji Nj.E. Veleposlanika Pierfrancesca Sacca održan sastanak s institucijama talijanskog sustava u RH i talijanskim poduzetnicima koji posluju godinama u Hrvatskoj.

Uz ministra Giorgettia i delegacije ministarstva, Nj.E. Veleposlanika Sacco sastanku su prisustvovali i prvi tajnik veleposlanstva Ilario Schettino, direktorica Italian Trade Agency Sandra Di Carlo, generalni tajnik Talijansko hrvatske gospodarske komore Andrea Perkov, predstavnik Calzedonia grupe Francesco Ruffoli, ispred PBZ Intesa San Paolo grupe Antonio Bergalio, predstavnik Aquafil Cro Saša Mumimović, predstavnik Wam grupe Giorgio D’Ascenzo, predstavnik De Longhi Peter Ferluga te ispred Generali osiguranja Mario Carini. Naglasak ovog sastanka bio je na investicijama i ekonomsko socijalnoj situaciji poduzetnika u RH, aktivnostima i inicijativama institucija.

Ministar Giorgetti ističe kako je impresioniran aktivnostima i sinergijom između poduzetnika i predstavnika talijanskih institucija u RH koja se ne samo osjeti nego i vidi u egzaktnim brojevima koji pokazuju napredak u svim područjima. Osim što je pohvalio rad integriranih inicijativa institucija stavio se na raspolaganje za poboljšanje odnosno unaprjeđenje već tradicionalno dobrih odnosa.

Italija kao prvi trgovinski partner Hrvatske oduvijek je bila zanimljiva talijanskim investitorima zbog niza faktora a skori ulazak u eurozonu i Schengen su svakako još jedan dodatni motiv za povećani interes investitora.