ITALIAN DESIGN DAY 2021: Izložba “CRVENO, BOJA STRASTI”

Proslava “Italian design day” događaj je koji se svake godine održava širom svijeta s ciljem približavanja talijanskog dizajna i kulture najširoj publici stručnjaka, znalca i štovatelja trobojne inspiracije.

Tema ovogodišnjeg događaja, koji je promoviralo Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje u suradnji s agencijom ICE, je: “Projekt i materija: novi izazovi za održivo ponovno pokretanje Made in Italy”.

U tom kontekstu, i u okviru golemog slavljeničkog programa blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita, u prestižnom sjedištu Muzeja grada Splita a u ulici Papalićeva 1 – galerija “Dioklecijan” – izložba pod nazivom:Crvena, boja strasti ” .

Izložbu organizira Talijanski institut za vanjsku trgovinu u Zagrebu (Agenzia ICE), u suradnji s Veleposlanstvom Italije u Hrvatskoj i Generalnim konzulatom Italije u Rijeci, uz pomoć Zagrebačkog tjedna dizajna i splitskog kluba Vespa . Prvo izdanje izložbe održano je u Zagrebu 5. studenoga u sjedištu Talijanskog kulturnog instituta u povodu Talijanskog dana dizajna 2020.

Na događaju će se naći kultni predmeti renomiranih talijanskih dizajnera koji se smatraju klasicima diljem svijeta izrađeni isključivo u crvenoj boji, simbolu emocionalnog dizajna i boja koji prepoznaju talijansku izvrsnost u svijetu.

Splitska javnost imat će priliku diviti se odabiru ikoničnih predmeta kroz koje će reći zašto je Italija neosporni sinonim dizajna: Vespa Piaggio, aparat za kavu Bialetti, fotelja “Up5”, stolna lampa Martinellija “Cobra” , fotelja „Sacco“ i još mnogo toga.

Izložba će ostati otvorena od 10. svibnja do 13. lipnja 2021. i moći ćete ju posjetiti, u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

Izložba se može posjetiti svakog radnog dana od 9h do 20h i vikendom od 10h do 14h.

Izvor: ITALIAN DESIGN DAY 2021: Mostra “ROSSO, IL COLORE DELLA PASSIONE”, Spalato (10 maggio – 13 giugno 2021) (esteri.it)