Krenuo kaminoski promet u subotu navečer

U subotu navečer krenuo je kamionski promet kroz Hrvatsku prema Mađarskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini, potvrdio je Ministar unutarnjih poslova i ravnatelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović.

Konvoj teretnih vozila koji je zbog epidemije korona virusa bio zadržan na talijansko-slovenskoj odnosno slovensko-hrvatskoj granici krenuo je u večernjim satima.

Božinović je o svojoj inicijativi prethodno, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera, kazao da je u intenzivnom kontaktu sa slovenskim ministrom unutarnjih poslova, ali i ministrima iz Srbije, BiH te Mađarske kako bi se dogovorio režim prometa i opskrbe. “Zadovoljan sam da je promet krenuo. Svi ministri s kojima sam danas razgovarao su reagirali promptno i važno je da svi ostanemo kod dogovora da se ništa u tom režimu ne mijenja bez prethodne koordinacije”, kazao je Božinović

Hrvatska obrtnička komora postigla je dogovor s potpredsjednikom Vlade i ministrom Marićem o posebnom ustupku za dio vozača. Molimo prijevoznike da žurno kontaktiraju svoje vozače i obavijeste ih o sljedećem:

U slučaju da prevozite prehrambene namirnice, kućne potrepštine, pokvarljivu robu ili lijekove i sanitetski materijal, molimo da HITNO javite registarske oznake kamiona, vrstu robe koju prevozite te lokacije svojih kamiona u koloni za prelazak slovensko – hrvatske granice i granični prijelaz na kojem čekate – na e-mail: stozercz@mup.hr jer će vam se osigurati prvenstvo prolaza. Zloupotreba ove mogućnosti povlači kaznu.