MOLISE – kultura, gastronomija i teritorij

U Zadru, 4. travnja svečano je otvorena manifestacija u organizaciji Zajednice Talijana iz Zadra u suradnji s lokalnim  društvom ” „Dante Alighieri” i regijom Molise.
Manifestacija je pokazala na konkretan način duh prijateljstva i suradnje između Italije i Hrvatske.
Događaju su prisustvovali predsjednica Zajednice talijana iz Zadra, gđa. Villani, predstavnik Ureda Generalnog konzulata Italije za gospodarstvo, g. Broglia, savjetnik za  kulturu regije Molise ,g. Carile, koordinatorica hrvatske jezične manjine u Italiji, gđa D’Antuono, predstavnik Grada Zadra, dr. Artić, vice dekan Sveučilišta „u Zadru, dr. Zjalić, predstavnik Gospodarske komore Hrvatske, g. Misulić, predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije, g. Tremul, voditelj ureda Unije „Europa”, g.Gregorić, glavni tajnik UTPUH- a, g. Grenac i drugi zainteresirani za suradnju između dvije obale Jadrana.
Manifestacija se održava tri dana s ciljem olakšavanja susreta moliških tvrtki zainteresiranih za izvoz u Hrvatsku i hrvatskih u Italiju.
Bila je to prilika za promicanje regije Molise, ali i poticaj na  prekograničnu suradnju i stvaranje još više talijansko – hrvatskih  mogućnosti.
Cijeli članak čitajte u novinama La Voce del Popolo, medijski partner UTPUH -a.

Galerija slika