Najnovije vijesti tvrtke Banca Farmafactoring SPA – rođen je najveći neovisni specijalizirani financijski operater u Italiji

Prenosimo najnovije informacije objavljene na službenoj web stranici člana Komore BFF:

Banca Farmafactoring S.p.A. (“BFF”) i DEPObank – Banca Depositaria Italiana S.p.A. (“DEPObank”) objavljuju da je BFF danas dovršio akviziciju i  pripajanje DEPObanke.

Slijedom te akvizicije je rođen najveći specijalizirani financijski operater u Italiji, s posebnim fokusom na području usluga vrijednosnih papira, plaćanja, faktoring usluga i upravljanja potraživanjima od javne uprave.

BFF, počevši od danas, 1. ožujka 2021., stječe 100% DEPObanke.

Ovom transakcijom BFF jača svoje strateško pozicioniranje, proširujući kako poslovne segmente na tržišnim nišama gdje je DEPObank vodeća banka, tako i financiranje i bazu kapitala u službi svojih tradicionalnih kupaca. DEPObank postaje dio međunarodne grupe, koja je solidna, profitabilna, s visokim standardima izvršenja i operativnom učinkovitošću.

Kako bi se osigurao puni kontinuitet i učinkovitost, uz visoku kvalitetu usluge koja razlikuje povijest obje tvrtke, poslovne aktivnosti DEPObanke pretvoriti će se u autonomni odjel unutar BFF-a.

Grupa ima preko 850 zaposlenika, a djeluje u Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Grčkoj, Hrvatskoj i Francuskoj.

Paolo Testi, izvršni direktor DEPObanke, komentirao je: “DEPObank je od svog osnutka predstavljala referentnu točku za financijski sustav naše zemlje, pokrivajući, posebno, položaj čelnika u sigurnosnim službama i platnim uslugama bankarstva od 2018. Ova uloga omogućila je, čak i u izuzetno složenoj godini poput 2020., ispunjavanje ciljeva koje smo si postavili, demonstrirajući veliku čvrstinu i stvorivši najbolje uvjete za učvršćivanje svog položaja i nastavak puta rasta zahvaljujući spajanju u BFF “.

Cijeli člana pronađite ovdje:

 Comunicati Stampa – BFF Italia 2021

Comunicati Stampa – BFF Italia 2021