Od 1. siječnja niža stopa poreza na dobit za 93 posto poduzetnika

Peti krug porezne reforme donosi određena pojednostavljenja i rasterećenja za poduzetnike, veće porezne stope za one kod kojih se utvrdi nerazmjer imovine i primitaka, te niže porezne stope na dohodak

Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost,  Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dobit , Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom.
 

Uz navedene zakone, iz djelokruga Ministarstva financija u Sabor su upućeni i Prijedlog zakona o sustavu osiguranja depozita, Prijedloga zakona o prisilnoj likvidaciji kreditnih institucija i Konačnog prijedloga zakona o potvrđivanju Mnogostrane konvencije o provedbi mjera povezanih s ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u svrhu sprječavanja smanjenja porezne osnovice i preusmjeravanja dobiti. 

Prezentaciju potpredsjednika Vlade i ministra financija Zdravka Marića o naprijed navedenim zakonskim prijedlozima o poreznim rasterećenjima koji će se primjenjivati od 1. siječnja 2021.  možete pogledati ovdje.