Odluka o mjerama za održavanje prometa u situaciji s COVID-19

Cestovni prijevoz:

poseban postupak uspostavljen je za tranzit u treće zemlje kroz tranzitne koridore i konvoje koji omogućavaju tranzit teretnih vozila u treće zemlje.

Teretni prijevoz nastavlja se prema i iz Slovenije tranzitnim koridorima (Bregana, Macelj), a prema bilateralnom sporazumu između Hrvatske i Slovenije teretna vozila mogu ući preko drugih graničnih prijelaza.

Pravila koja imaju vozači s hrvatskim državljanstvom su prilikom ulaska u Hrvatsku: otvaranje bolovanja i 14 dana samoizolacije; Karantena / samoizolacija u sjedištu poslodavca, bez otvaranja bolovanja i nastavka utovara i vožnje bez napuštanja vozila; Karantena u županijskim središtima i bez otvaranja bolovanja nastavljajući vožnju na poziv poslodavca bez napuštanja vozila.

Strani vozači koji uđu u Republiku Hrvatsku i napuste Republiku Hrvatsku u roku od 24 sata mogu se samo izolirati kod tvrtke kojoj su opskrbljivali robu, pokrajinskim/ županijskim centrima ili napustiti Hrvatsku bez napuštanja vozila.

Željeznički putnički prijevoz: potpuno obustavljen

 Teretni željeznički prijevoz: vozači i ostali prekogranični radnici, bez napuštanja lokomotive, mogu ići u zemlju bez ograničenja i obrnuto i nisu obvezni ići u karantenu.

Zračni prijevoz: potpuno obustavljen samo za zračnu luku Dubrovnik.

Pomorski prijevoz: • Međunarodni prijevoz (pomorski i unutarnji promet): svim brodovima međunarodne plovidbe koji imaju obvezu samoizolacije ili karantene zabranjen je ulazak u hrvatske luke, osim: Brodovi s hrvatskim zastavama; Brodovi koji se privremeno zaustavljaju; Brodovi koji prevoze robu; Brodovi se popravljaju

• Nacionalni prijevoz: pomorski promet na kratkim relacijama koji povezuje otoke s kopnom potpuno je obustavljen, osim hitnih intervencija.