Pokretanje projekta “SMART EXPORT”

Farnesina je 10. ožujka , putem konferencije u virtualnom obliku, pokrenula projekt “Smart export – Digitalna akademija za internacionalizaciju” , koja je dio trećeg stupa Plana za izvoz. Ministar vanjskih poslova i međunarodne suradnje u uvodnom je govoru naglasio važnost ove inicijative osposobljavanja , usmjerene na jačanje upravljačkih i digitalnih vještina talijanskih mikro i malih i srednjih poduzeća te na pružanje učinkovitosti njihovim putovima internacionalizacije.

Tečaj osposobljavanja je razvijen u suradnji s Agencijom ICE i Konferencijom rektora talijanskih sveučilišta, a nudi mogućnost 20 tisuća talijanskih tvrtki i profesionalaca, kao i osoblju talijanskih tvrtki u inozemstvu, da imaju besplatan pristup šest modula za osposobljavanje, koji se sastoje od uvida u poslovanje, svjedočenja tvrtki i webinare koji se mogu koristiti u roku od dvanaest mjeseci.

Putem platforme „e.učenje! Sveučilišta u Napulju “Federico II” gore spomenuti predmeti moći će se koristiti nastavom  7 dana u tjednu,  24sata dnevno  počevši od 10. ožujka 2021. do 9. ožujka 2022. Tečaj osposobljavanja podijeljen je u 6 tema koje odgovaraju dinamici današnjice i prilagođeni tržištima s  različitim poslovnim potrebama, te također stavljaju fokus na „poslovnu inteligenciju“ i „održivi razvoj u post-Covid eri“.

Ovaj projekt, definiran kroz akademsku pomoć usmjerenu na internacionalizaciju talijanskih mikro i malih i srednjih poduzeća, predstavlja odgovor državnog sustava na potrebu povećanja uloge i prisutnosti talijanskih tvrtki na stranim tržištima i poticanja afirmacije inozemstva “Made in Italy”

Izvor: Lancio del Progetto “SMART EXPORT” (esteri.it)