Presjek tjedna – 20 godina Ducati Komponenti, Tjedan talijanskog jezika u svijetu te KUKA, regata Kup kaštelanskog zaljeva

Jesenska sezona je uvijek vrijeme puno događanja i aktivnosti, a svake godine nas iznova oduševljavaju angažman i entuzijazam naših članova i partnera. Ovogodišnja jesen nije iznimka, a već smo imali priliku sudjelovati u nekim posebnim trenucima.

Prošlog tjedna, početkom tjedna, imali smo čast posjetiti Ducati komponente d.o.o. u Ludbregu. Posjet je bio prilika da se bolje upoznamo s njihovim radom i doprinosom industriji i lokalnoj zajednici. Ovo je samo jedan od mnogih koraka prema jačanju suradnje između različitih sektora i dvaju država.

Nadalje, u petak smo imali priliku prisustvovati tradicionalnoj dodjeli nagrada učenicima srednjih talijanskih škola na literarnom natječaju, u sklopu Tjedna talijanskog jezika u svijetu. Kao i prethodnih godina, Talijansko-hrvatska gospodarska komora je partner Konzulatu Italije u Rijeci, koji čuva i njeguje talijanski jezik i kulturu. Nagrade najboljim učenicima ispred komore je dodijelila Iva Lesjak, čime smo još jednom potvrdili našu predanost podršci obrazovanju i kulturi.

Dok se u Rijeci promoviralo očuvanje talijanskog jezika i kulture, u Splitu je u petak započela regata 16. Kup Kaštelanskog zaljeva, poznatija kao “KUKA”. KUKA nije obična regata; to je pravo putovanje kroz različite dimenzije jedrenja. Ova jedinstvena manifestacija uspješno povezuje tradiciju i suvremenost, urbanu atmosferu i adrenalinske izazove. Sudionici imaju priliku doživjeti raznolikost jedrenja, od opuštajuće plovidbe do uzbuđenja regatnog natjecanja.

Ovo već 16. tradicionalno natjecanje privlači entuzijastične jedriličare svih dobnih skupina. Bez obzira jeste li iskusni sportaši ili rekreativci, KUKA je mjesto gdje se svi mogu natjecati. Nema prepreka za ulazak u svijet regatnog jedrenja. Izuzetno smo ponosni što smo bili partneri ovoj izvanrednoj manifestaciji, a posebno zahvaljujemo našim članovima iz PBZ i Bilić Erić grupe koji su prepoznali veličinu ovog događaja i pružili sponzorsku podršku.

Učestvujući u ovim događanjima i projektima, zajedno s našim partnerima, pokazujemo našu posvećenost podržavanju raznolikosti, obrazovanju i kulturi, te širenju pozitivnih vrijednosti. Očekujemo još mnogo uspješnih suradnji i aktivnosti u budućnosti, te radujemo se što ćemo i dalje biti dio ovih inspirativnih priča.