Prosecco Days

14. i 15. listopada 2021. u zagrebačkom hotelu Dubrovnik održat će se prvi poslovni vinski sajam Prosecco Days na kojem će svoje pjenušave perjanice prezentirati dvadeset talijanskih proizvođača Prosecca DOC. Neki od njih – poput Ville Sandi, Bottege i Astorie – već su poznati i etablirani na hrvatskom tržištu pjenušaca, no većina će pjenušavih vina imati svoju hrvatsku premijeru. Organizatori ovog događanja su udruga Vinoljupci i Talijansko hrvatska gospodarska komora uz potporu Veleposlanstva Republike Italije i Konzorcija za zaštitu imena Prosecco DOC iz Treviza.

Cilj ovog vinskog susreta je ojačati postojeće i stvoriti nove poslovne veze između proizvođača Prosecca DOC i hrvatskih vinskih profesionalaca, distributera, trgovaca i HoReCa sektora. Promenadno kušanje vina na rasporedu je oba sajamska dana u periodu od 12 do 18h. Osim predstavnika struke, u vrhunskom Proseccu DOC mogu uživati i svi ljubitelji pjenušavih vina, obzirom da je sajam otvoren za javnost.

Sajam će započeti stručnim predavanjem pod nazivom “Prosecco DOC – prošlost, sadašnjost i budućnost“, koje će održati gđa Andrea Perkov, Generalna direktorica THGK, a sajam će otvoriti vice direktor Konzorcija proizvođača Prosecca DOC g. Andrea Battistella te Veleposlanik Italije u Zagrebu, Nj.E. Pierfrancesco Sacco. Na programu će se naći i četiri stručne radionice koje će voditi najpoznatiji hrvatski vinski bloger Nenad Trifunović Vinopija. Prvog dana sajma održat će se i gala večera pod nazivom „Prosecco & Dijamanti“ (samo na poziv). Glavne zvijezde ove ekskluzivne priče bit će, naravno, vrhunska pjenušava vina, a uvažene goste očekuje i stručno predavanje o dijamantima, kao i mogućnost isprobavanja dragocjenog nakita, za koje će se pobrinuti jedan od partnera večere – Zlatarna Rodić. Za dobru hidriranost tijekom oba sajamska dana, brine se Romerquelle, voda-partner sajma.

Program:

Dan 1, 14.10.2021., četvrtak

10.00 – 11.30 Stručno predavanje „Prosecco – prošlost, sadašnjost i budućnost“, Andrea Perkov, direktorica Talijansko hrvatske gospodarske komore (dvorana Frankopan)

12.00 – 12.30 Svečano otvorenje sajma uz nazočnost vice direktora Konzorcija za zaštitu imena Prosecco DOC, g. Andrea Battistella te NJ.E. g. Perafrancesca Sacca, veleposlanika republike Italija u Zagrebu (dvorana Ban Jelačić)

12.00 – 18.00 Promenadno kušanje vina (dvorana Ban Jelačić)

14.30 – 15.30 Radionica „Proseco DOC – sve što vas zanima, a niste imali koga pitati“ (dvorana Frankopan)

16.30 – 18.00 Radionica „Prosecco DOC rose’ – jer volimo ružičasto“ Radionica „Prosecco BIO&Traditional – samo prirodno“ (dvorana Frankopan)

19.30 – 22.00 Prosecco&Dijamanti gala večera feat. Zlatarne Rodić (samo uz pozivnicu)

Dan 2, 15.10.2021., petak

12.00 – 18.00 Promenadno kušanje vina (dvorana Ban Jelačić)

12.00 – 13.30 Radionica „Prosecco BIO&Traditional – samo prirodno“ (dvorana Frankopan)

14.30 – 16.00 Radionica „Prosecco DOC: od Brut Nature do Dry – detalji koji čine razliku“ (dvorana Frankopan)