“Sconfinamenti” – radio emisija RAI

Osobita nam je čast prenijeti vam da je  rad naše Udruge prepoznat i od strane RAI – nacionalne radio televizijske kuće te je 21. veljače u Trstu u regionalnom uredu snimljena 45. minutna emisija posvećena našoj Udruzi.

U razgovoru s voditeljem i režiserom emisije „Sconfinamenti“, g. Massimo Gobessi razgovarali smo o mogućnostima za ulaganja u Hrvatsku, o razlozima zbog kojih talijanski investitori odabiru Hrvatsku, o uslugama i aktivnostima naše Udruge.

Ono što su sugovornici naglasili jest svakako sinergija i kvalitetna suradnja UTPUH-a s institucijama i predstavnicima talijanske diplomacije.

RAI Friuli Venezia Giulia već duže vrijeme prati naše aktivnosti, a posebnu pažnju privukao je događaj ITA CRO nagrada talijanskim poduzetnicima.

S nama u studiju gostovao je stoga i jedan od nagrađenih članova, g. Edi Furlan , predstavnik tvrtke Eli Friulia te hrvatske podružnice Eli Adriatik, koji je posvjedočio važnost članstva u UTPUH – u, ali i ispričao svoje iskustvo kao talijanski poduzetnik koji razvija posao u Hrvatskoj.

Ranije istog dana, Generalna tajnica UTPUH -a, bila je i u posjeti tvrtki Eli Friulia te imala priliku vidjeti osim flote helikoptera i aviona, razvojni centar, avio školu te servisni centar.

Emisija će biti u eteru u subotu 02. ožujka  u 16:00 na radio Venezia 1 na frekvenciji AM 936 te u  streamingu na www.sedefvg.rai.it , a pokriva cijeli “bazen” sjevernog Jadrana te obalu regije Veneto i Emilia Romagna).

 

Podcast će također biti dostupan za naše članove te objavljen na našoj web stranici.