Tjedan talijanskog jezika u svijetu

Kad imate ideju i želite je podijeliti sa svijetom, morate odabrati sredstvo da biste je mogli priopćiti. Možete napisati knjigu, ili snimiti film, otpjevati pjesmu ili napraviti strip …

U sklopu “Tjedna talijanskog jezika u svijetu”, Generalni konzulat Italije u Rijeci u suradnji sa Srednjim talijanskim školama iz Pule, Buja, Rovinja i Rijeke, PAR akademijom i Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom organizirao je literarno natjecanje za učenike 4. razreda na temu „„ Talijanski između riječi i slike: grafiti, ilustracije, stripovi “.

Svečana dodjela nagrada za četiri najbolja učenika održana je jučer 22. listopada digitalnim putem.

Uz nazočnost studenata, njihovih profesora i ravnatelja SMSI-a, dekana Akademije PAR, G. Nikolić, predsjednika izvršnog odbora Talijanske unije, M. Corve i generalnog tajnika Talijansko-hrvatske gospodarske komore, A. Perkov, Generalni konzul Bradanini proglasio je pobjednike i zahvalio se sponzorima PAR-a i THGK s Energy Pellets na njihovom financijskom doprinosu.

Tema koja povezuje jezik i književnost u bojama, u umjetničkom izrazu koji toliko vole mladi, a cijene ga kulturni profesionalci. Ulična umjetnost ili ilustracija se ljubi s riječju, međukulturna je to  veza bez granica.