WEBINAR – ekonomske mjere Vlade RH

Zbog epidemije COVID-19 i utjecaja na gospodarstvo, Talijansko-hrvatska gospodarska komora 8. travnja organizirala je webinar u dva termina, na talijanskom i hrvatskom jeziku.

Nakon velikog interesa i pitanja naših članova, dr. Lesjak, predsjednica Vijeća revizora i računovođa komore, pokušala je razjasniti mjere hrvatske Vlade za potpore poduzetnicima.

Prije samo dva dana Vlada RH usvojila je novi zakon kojim se omogućuje daljnje pružanje pomoći, ali Ministarstvo financija ima još 30 dana za donošenje uredbe.

Dr. Lesjak prezentirala je prisutnim članovima tijekom ovog online sastanka,  dokumentaciju potrebnu za zahtjeve za podršku, tko su poslodavci koji ispunjavaju uvjete, koji su dokazii potrebni i koji su rokoviza predaju zahtjeva.

U razgovoru s članovima, razvidno je da su do sada gotovo svi poduzetnici bili prisiljeni koristiti ekonomske mjere, a mnogi su prijavili probleme s moratorijima banaka.

Talijansko-hrvatska gospodarska komora je uz svoje članove, pokušava pružiti podršku čak i na daljinu i obvezuje se da će zakone i postupke pojasniti na najbolji mogući način.

Čim se objavi nova uredba, dokument će biti preveden na talijanski jezik i objavljen na web stranici komore.

Pozivamo još jednom članove Komore dan se obrate sa svojim problemima, pitanjima, prijedlozima putem maila aperkov@ccic.hr.

#ostanidoma #zajednodouspjeha #staytuned