Završeno je testiranje zaposlenika grupe Calzedonia na koronavirus

Pozitivno ih je bilo tri posto. Brzom testiranju dobrovoljno je pristupilo 1747 zaposlenika, 55 ih je bilo pozitivno.


➡️ Iz Calzedonije prozivaju gradsku upravu, Varaždin demantira optužbe

Kako su objavili iz grupe Calzedonia, testiranjem su potvrdili da su mjere zaštite koje provode u tvrtkama ispravne.

Ono što me žalosti kao stranog ulagača i predsjednika Talijansko-hrvatske gospodarske komore jest to što unatoč svim naporima koje ulažemo da bi se zaraza spriječila, odnosno što manje širila među našim radnicima, čak smo kupili i serološke testove da bismo omogućili testiranje svima koji to žele ili imaju potrebu, ipak smo optuživani kao žarišta širenja virusa, rekao je Francesco Ruffoli, odgovorna osoba za proizvodne jedinice Calzedonije u Hrvatskoj i BiH.

Dodaje da nitko nije kontaktirao s njima ni tražio uvid u epidemiološko stanje. U objavi ističu kako su bez dokaza, na osnovi anonimnih prijava, čelnici Grada Varaždina teškim optužbama za kažnjivo djelo širenja zaraze stigmatizirali njihove tvrtke, a time i zaposlenike koji su zbog toga doživljavali neugodnosti.

U priopćenju Grupe Calzedonia navodi se kako je “takav pristup ozbiljnim investitorima, a pogotovo stranim, jasna poruka da nisu dobrodošli u grad Varaždin.

– Ne znam zašto se netko osjeća prozvanim, zato što Calzedoniju nije birao ni gradski stožer, nego Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Ja sam već davno rekao da ne znam zašto su njih odabrali. Ali da se zaraza širi u onim sredinama gdje ima puno ljudi, a industrija kod nas je izražena, ima puno ljudi, to je točno, naglasio je načelnik Stožera civilne zaštite grada Varaždina Zlatan Avar.

Doduše, prije deset dana na pitanje zašto je upravo Calzedonia prva na redu za testiranje Avar je počeo…

– Ja ću sad javno reći – smatram da treba krenuti u Calzedoniju, Boxmark i Wolfsdorf, rekao je Avar 9. prosinca 2020. za emisiju HTV-a “Panorama Čakovec – Varaždin”.

No ističe da Grad Varaždin Calzedoniju nikad nije spominjao kao izvor zaraze, već da je moguće da je ta tvrtka odabrana za testiranje zato što ima dva pogona i najviše zaposlenih.