20. GODIŠNJI SASTANAK GENERALNIH TAJNIKA TALIJANSKIH GOSPODARSKIH KOMORA U INOZEMSTVU

Prošlog tjedna u Milanu je održan 20. sastanak generalnih tajnika talijanskih gospodarskih komora u inozemstvu, na kojem je sudjelovala i naša generalna tajnica Andrea Perkov.

Sastanak je bio prilika da se porazgovara o rastu talijanskog poslovnog sustava u inozemstvu, novim granicama izvoza i razvoja te inovacijama za promociju Made in Italy.

Sudionici su imali priliku susresti se s predstavnicima Talijanske gospodarske komore, trgovačkih udruženja u regiji Lombardija, predstavnicima sajmovima i drugih institucija za promociju.

Prvog dana sastanka, glavni tajnici glasovali su i birali novog predstavnika Upravnog Odbora Assocamerestero, a za to mjesto izabrali su dr. Giacoma Morbilija, glavnog tajnika Talijanske gospodarske komore u Singapuru.

S predstavnicima Ministarstva ekonomskog razvoja, Ministarstva financija i Ministarstva vanjskih poslova raspravljalo se o važnosti uloge glavnog tajnika, a ujedno je objavljen i novi Pravilnik generalnih tajnika gospodarskih komora u inozemstvu!

Inicijativa True Italian Taste i seminar o europskim projektima pokazali su različite mogućnosti za svaku pojedinu zemlju. Cilj je bio pokazati glavnim tajnicima mogućnosti i suradnje između raznih gospodarskih komora u inozemstvu, a sve za razvoj inicijativa i usluga za članove te za promociju Made in Italy.

Naglasak ovogodišnjeg sastanka bili su: poljoprivredno-prehrambeni sektor, turizam i internacionalizacija talijanskih tvrtki.

B2B sastanci (s talijanskom gospodarskom komorom), trgovačko udruženje regije Lombardije te međunarodna promotivna tijela pokazali su veliki interes za suradnju s gospodarskim komorama u inozemstvu, a Hrvatska je prepoznata kao zemlja od velikog interesa.

Inicijative se nastavljaju, suradnja se širi i pozicija Talijansko-hrvatske Gospodarske Komore u inozemstvu postaje sve jača!