4. Hrvatski Kongres Estetske Medicine

4. Hrvatski Kongres Estetske Medicine održao se u sklopu najvećeg regionalnog sajma Beauty&Hair Expo Zagreb 10. ožujka 2023. u Kongresnom Centru Zagrebačkog Velesajma.

Organizatori kongresa bili su Talijansko hrvatska gospodarska komora u suradnji s Hrvatskom udrugom estetske medicine i Zagrebačkim Velesajmom, a uz potporu Tutela medici estetici Italia, SIRNA te World Council of Preventive Medicine, Regenerative Medicine and Anti-aging medicine. 

Uz brojne posjetitelje kongres je okupio veliki broj domaćih i međunarodnih znanstvenika i liječnika te je ovakva vrsta događaja od iznimne važnosti za Hrvatsku u području estetske medicine.

Imali smo priliku poslušati najznačajnije liječnike iz više zemalja, a iznimno smo ponosni na inauguraciju Znanstvenog odbora Italije i Hrvatske, koja je uz potporu Talijansko hrvatske gospodarske komore osnovala Tutela medici estetici Croatia – Znanstveni odbor za zaštitu estetske medicine Italije i Hrvatske. 

Dr.Patrizia Sacchi, dr. Gianluca Russo, dr. Giuseppe Di Toro, dr. Ivonne Žgaljardić, prof. Emilio Betti, dr. Enrico Massidda, dr. Andrea Servili, dr. Ibrahim El Achkar i dr. Andrzej Ignaciuk u svojim su predavanjima obradili teme dijagnostičkog i terapeutskog pristupa u tretmanu licu– gornja, srednja i donja trećina lica, tretman MD točaka i lokalnog adipoziteta, upotreba hijaluronidaze, analiza psihološkog aspekta pacijenata estetske medicine, kao i osvrt na nutricionizam.

Svi gosti Kongresa imali su priliku za individualne konzultacije s vrhunskim liječnicima, a više od 3000 gostiju iz cijele Regije sudjelovalo je na sajmu, svečano otvaranje Kongresa bilo je uveličano prisustvom Predstavnika Grada Zagreba te Veleposlanstva Republike Italije u Republici Hrvatskoj. 

Ovim Kongresom potvrdili smo kako je znanstvena i međunarodna suradnja između Italije i Hrvatske na zavidnoj razini te se samo može jačati i to je smjer u kojem želimo ići i kojim ćemo u budućnosti graditi naše odnose.