Fondi Export Roadshow u Emiliji Romagni

Kreće od travnja Roadshow Fondi Export u Italiji, niz je to promotivnih promocija iz mreže 30 Talijanskih gospodarskih komora za inozemstvo koje sudjeluju u digitalnom projektu FONDI EXPORT, koji koordinira Talijansko-malteška gospodarska komora u suradnji s raznim partnerima, institucijama i subjektima odgovornim za internacionalizaciju na stranim tržištima.

Prvi korak održat će se u Emiliji Romagni 12. travnja 2023. u webinar formi na temu “Internacionalizacija, privlačnost i istraživanje”,  s cilj informiranjanja MSP-ova, te konzorcija, neprofitnih organizacija, trgovinskih udruženja, startupa u regiji Emilia-Romagna o financijskim instrumentima regije Emilia Romagna za potporu izvozu i  internacionalizaciji, predstavljen kroz prvi talijanski portal usklađenog financiranja i aktivnosti “Fondi export” s naglaskom na specifične aktivnosti i usluge, prihvatljivih za financiranje (Sajmovi, izložbe, B2B, e-trgovina, DEM, TEM, digitalni marketing itd.)

Prezentirati će mogućnosti talijanske komore u Australiji, Kanadi, Hrvatskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratimatima, Francuskoj, Grčkoj, Gvatemali, Indiji, Malti, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj,   Češka, Španjolska, Sjedinjene Američke Države, Švedska, Švicarska i Turska.

Manifestacija je organizirana s bogatim i artikuliranim programom koji uključuje institucionalnu podršku i pozdrave predstavnika regionalnih i nacionalnih institucija te talijanske gospodarske komore i asocijativnog svijeta koji predstavljaju interese talijanskih tvrtki te 3 tehnička panela pod nazivom “razgovori” u svrhu izravnog dijaloga sa malim i srednjim poduzećima.

Dijalogu će pristupiti I Predsjednik Assocamerestera Mario Pozza, predsjednik Talijansko-malteške gospodarske komore, Roberto Capelluto, potpredsjednik Innovacoopa i voditelj promocije kooperativnih i međunarodnih zadruga za Legacoop Emiliju-Romagnu, Roberto Trovarelli, predsjednik AICEC-a, Giovanni Gerardo Parente, voditelj internacionalizacije, sektora “Atraktivnost, internacionalizacija i istraživanje” regije Emilia-Romagna, Gian Luca Baldoni,   izvršni direktor Grupe Search On Media i predsjednik WMF-a Rimini, Cosmano Lombardo. Potvrđena je i prisutnost 22 glavna tajnika i zamjenika glavnih tajnika Talijanskih gospodarskih komora u inozemstvu.

Tri tematska fokusa “Jačanje konkurentnosti i atraktivnosti proizvodnog sustava Emilia-Romagna na inozemnim tržištima: međunarodni sajmovi, B2B, događanja i digitalne usluge mreže talijanskih gospodarskih komora u inozemstvu“: agrobiznis, tehnologije prerade hrane i kvalitetan turizam;   Inovacije, tehnologije i oprema u naprednom proizvodnom sektoru;  Održivost automobilske industrije, industrije, namještaja i dizajna.

Strani izaslanici dostavit će detaljna izvješća i tehničko-operativne specifikacije o aktivnostima sajmova i specijaliziranim  službama pomoći strukturiranih internacionalizacijskih putova  usmjerenih na podršku promociji i poboljšanju Made in Italy, planiranju prisutnosti i usavršavanju strategije internacionalizacije MSP-ova Emilije-Romagne na različitim europskim i neeuropskim tržištima.

Sudjelovanje je besplatno, nakon prijave na sljedećoj poveznici https://fondiexport.it/help-desk/registrati.html.

Program rada možete pogledati na stranici posvećenoj Emiliji Romagni https://fondiexport.it/news/roadshow-emilia-romagna.html?fbclid=IwAR1nZO__axCOreBykE18yvhp8lybOaGoM_yQE9A2bqaDSTreqPTzf9FxZ_c  

Logika mrežnih i strateških partnerstava, na kojima  se temelji projekt Izvozni fondovi,  nužna je kako bi se pomoglo u podupiranju internacionalizacije i privlačenja stranih ulaganja u Italiji, uz   post- pandemijsku potrebu za razvojem novih digitalnih paradigmi

povezanosti između tvrtki i tržišta i održivosti za globalnu tvrtku –  kaže Rosa Cusmano, Upravljanje projektima i Koordinacija fondi izvoza  Uz Roadshow, mreža izvoznih fondova 30 talijanskih gospodarskih komora u inozemstvu surađuje sa svim talijanskim institucionalnim subjektima, na regionalnoj i lokalnoj razini, predstavljajući savršeno podudaranje između financijskih instrumenata za internacionalizaciju i izvoz dostupnih MSP-ovima i najprikladnijih usluga za promicanje najboljih  strategija internacionalizacije na međunarodnim tržištima koju nadzire mreža Talijanske gospodarske komore u inozemstvu”.

Enry Donato Di Giacomo, glavni tajnik HGK na Malti, komentira: “FondiExport.it MSP-ovima pruža mogućnost brzog identificiranja svih aktivnosti i usluga za internacionalizaciju koje nude Talijanske gospodarske komore u inozemstvu. Tražilice jamče mogućnost ciljanog pretraživanja najbolje mogućnosti financiranja aktivnosti koju želite obavljati u inozemstvu. Izvozni fondovi Roadshow stoga predstavljaju važnu priliku za talijanske MSP-ove koji žele razvijati svoje poslovanje na stranim tržištima”.