Otvorenje Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije

21. travnja 2023. godine otvoren je novi Gospodarski centar Osječko-baranjske županije koji predstavlja novi izlagački prostor za održavanje sajamskih i drugih gospodarskih aktivnosti na području županije, regije, ali i cijele države.

“Gospodarski centar strateški je projekt koji će osigurati novu poslovnu infrastrukturu, što će podići gospodarsku vidljivost regije i unaprijediti poduzetničku klimu, omogućiti razvoj novih proizvoda i usluga malih i srednjih poduzeća, razvoj usluga poduzetničkih potpornih institucija za mala i srednja poduzeća te razvoj mreže poslovnih komunikacija. Gospodarski centar osigurat će prostore za gospodarske manifestacije, sajmove i kongresna događanja te time povećati gospodarsku aktivnost Županije, a i cijele regije. Pogodnost lokacije za gospodarske sadržaje je prometna povezanost, s obzirom na dvije obilaznice i autocestu A5.”

Na svečano otvorenje stigli su visoki državnici: premijer Andrej Plenković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i drugi koji su istaknuli da će izgradnja ovakvog jednog centra potaknuti snažniji razvoj i gospodarsku vidljivost istoka Hrvatske. Tom je prilikom župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić naglasio kako je ponosan na visoku stopu zaposlenosti i minimalnu stopu nezaposlenosti u svojoj županiji te da vjeruje kako će se ovim strateškim projektom Slavoniji i Baranji dodatno pružiti mogućnost razvoja i gospodarskog rasta.

Izgradnja zgrade koja će ugostiti sajmove, kongrese, manifestacije i druge gospodarske aktivnosti te biti mjesto susreta, razmjene usluga i znanja, započeta je u ljeto 2021. godine, a dovršena u manje od dvije godine, s ponosom ističu ispred Grada i Županije.

“Naše sajamske priredbe imaju pozitivan utjecaj na regionalno gospodarstvo.”

Prilikom otvorenja Gospodarskog centra, otvoren je i 29. proljetni sajam, površinom najveći do sada, a okupio je preko 100 izlagača iz RH i šire na preko 2.500 m2 zatvorenog i 8.000 m2 otvorenog izložbenog prostora, među kojima je sudjelovala i Talijansko-hrvatska gospodarska komora.

Posebno nas veseli što su s nama u Osijeku ovom prilikom bili i predsjednik Upravnog odbora Aldo di Biagio, generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu Stjepan Ribić, počasni konzul Hrvatske u Emiliji-Romagni Fortunato Peron, kao i članovi Komore PBZ, Intesa SanPaolo i De’Longhi Hrvatska sa svojim materijalima.

Hvala organizatorima na pozivu!