Aktivnost Udruge u približavanju i suradnji s Confinindustriom i Talijanskom gospodarskom komorom u inozemstvu

Dana 19. listopada 2015. godine predsjednik udruge, gospodin Dubravko Hoić, glavni tajnik, gospodin Hrvoje Grenac i član upravnog odbora, gospodin Flavio Mais, odazvali su se pozivu gospodina Edoarda Garronea, potpredsjednika Confindustrije Italija i delegat Confindustrije za asocijativnu internacionalizaciju i nazočili sastanku Međunarodnih predstavnika Confindustrije koja se održala u Milanu dana u sklopu sajma EXPO. Tom je prigodom organiziran i posjet samom sajmu.
Na sastanku se razgovaralo o još boljoj suradnji između Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj i Confindustrije te su se ojačala poznanstva između predsjednika i direktora koji djeluju u krugu Međunarodnog konfederalnog sustava, ne samo na Blakanu nego i u Rusiji.
Sastanku su nazočili i gospoda iz Confindustrie Balcani, preimenovana u Confinindustria EstEuropa koja uključuje, uz postojeće udruge Confindustrije u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Rumunjskoj, Srbiji i Rusiji.
Projekt Confindustrie EstEuropa započet je još 2004. godine u Bugarskoj i sada je Confindustria izrazila želju za suradnjom sa našom udrugom. Confindustria želi organizirati, početkom 2016. godine, jedan veliki promotivni događaj, koji će učiniti poznatijom Confindustriu a i promovirati našu udrugu.
Također, predstavnici udruge, Dubravko Hoić, predsjednik, Hrvoje Grenac, glavni tajnik, Francesco Ruffoli i Flavio Maiss, članovi upravnog vijeća udruge, odazvali su se pozivu gospodina Antonia Romana, voditelja podrške mreže Talijanskih gospodarskih komora u inozemstvu i prisustvovali njihovoj 24. Svjetskoj konvenciji, koja se održala u Trstu od 24. do 27. listopada 2015. godine.
Predstavili smo naš dosadašnji rad, posebice u pomoći našim članicama na pravnom i poreznom polju glede problematike povezane s ministarstvom financija RH, promidžbi udruge u svim hrvatskim regijama, suradnji s Veleposlanstvom, Agencijom ICE, dok je gospodin Romano u kratko iznio ustrojstvo Komore u inozemstvu, poduzetničku inicijativu nužnu za razvoj svake pojedine od Komora, primjere uspješnih poput Talijansko-Nizozemske, Talijansko-Danske te dvogodišnji put od pridruživanja, preko punopravnog članstva do priznanja Republike Italije. Dr. Romano je izrazio spremnost Unioncamere da se odmah pokrene postupak pridruživanja, kako bismo bili u mogućnosti što prije ostvariti punopravno članstvo.
Upravno vijeće UTPUH-a razmotriti će daljnji rad udruge i mogućnosti suradnje i povezivanja u budućnosti.