Član Infobip dobitnik nagrade za najbolji gospodarstveni događaj godine

S ponosom objavljujemo da je član Talijansko hrvatske gospodarske komore, tvrtka Infobip, dobitnik nagrade za najbolji gospodarstveni događaj godine. Na dodjeli nagrada koja se sinoć održala u hotelu Westin i koju već četvrtu godinu zaredom organiziraju Poslovni dnevnik i Večernji list, Infobip-ova najava inicijalne javne ponude dionica na burzi u SAD-u je, po mišljenju stručnog žirija najbolji gospodarstveni događaj u 2019. godini.

– Trebat će nam još sigurno dvije do tri godine da izađemo na burzu no kada se to dogodi, sigurno će odjeknuti Hrvatskom – rekao je Silvio Kutić iz tvrtke Infobip nakon ovog velikog priznanja.

Iako tek kao oprezna naznaka, to je bez sumnje bila jedna od najvećih gospodarskih vijesti ove godine, a kada Infobip napravi inicijalnu javnu ponudu dionica, vrijednost tvrtke mogla bi prijeći milijardu dolara.

Prema mišljenju čitatelja najbolji gospodarstveni događaj u ovoj godini je refinanciranje roll-up kredita Fortenove grupe, dok je nagradu za gospodarstvenika godine, i po mišljenju žirija i po mišljenju čitatelja odnio Mate Rimac, osnivač i predsjednik uprave Rimac automobila.

Podsjetimo, i u kategoriji za gospodarstvenika godine, nominirani su bili osnivači tvrtke Infobip Silvio i Roberto Kutić.

Na sinoćnjoj manifestaciji nagrađeni su i najbolji mali i srednji poduzetnici i to u tri kategorije – rast prihoda, zaposlenosti i investicija. Pobjednike su odabrali Poslovni dnevnik i stručnjaci iz analitičke kuće Bisnode, a laureati su tvrtka Electrocoin u kategoriji rast prihoda, tvrtka Securitas Hrvatska u kategoriji rast zaposlenosti te tvrtka Novo gaming u kategoriji rasta investicija.

Stručni žiri koji je odabrao dobitnike nagrada je sastavljen od vodećih hrvatskih novinara i urednika koji prate gospodarstvo te predstavnika stručne i znanstvene javnosti. Žiri se pri odabiru vodio prema pet kriterija, a to su izvrsnost u poslovanju, natprosječni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh.

U obrazloženju je navedeno kako su titulu ponijeli najuspješniji i najjači gospodarstvenici čije poslovanje ili utjecaj presudno utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i poboljšavaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu.

Čitatelji su pak mogli glasovati putem web portala.

Čestitke Infobipu!