Covid-19: Nove epidemiološke mjere koje su donijele talijanske i hrvatske vlasti

Sukladno Uredbi Premijera od 2. ožujka 2021., koje su na snazi ​​do 6. travnja 2021., pokrenute su mjere koje predviđaju različita ograničenja za ulazak na talijanski teritorij. Također objavljeni su ažurirani podaci o zdravstvenoj situaciji i mjerama koje su hrvatske vlasti usvojile kao odgovor na pandemiju COVID-19 kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg pogoršanja epidemiološke slike.

Hrvatske vlasti proširile su sljedeće epidemiološke mjere , koje su već bile na snazi ​​do 15.03, za cijelo nacionalno područje do 31. ožujka 2021:

  • Zabraniti sve javne događaje i sastanke kojima je prisustvuje više od 25 osoba.
  • Za svaku osobu koja je prisutna na dopuštenim sastancima mora se osigurati najmanje 7 m2 neto površine.
  • Obveza nošenja maski na otvorenom kada nije moguće održavati fizičku udaljenost od najmanje 1,5 metara

(…)

Ulazak na hrvatski teritorij

Gore spomenute mjere ograničavanja koje su hrvatske vlasti produžile do 31. ožujka 2021. uspostavile su sljedeća ograničenja ulaska u Hrvatsku:

  1. Osobe koje dolaze izravno iz zemalja i / ili regija Europske unije, zemalja i / ili regija schengenskog područja, koje su navedene na “zelenom popisu” Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, mogu slobodno ući u Hrvatsku.
  2. Osobe koje dolaze izravno iz svih ostalih zemalja i / ili regija Europske unije, zemalja i / ili regija tog područja, koje nisu obuhvaćene točkom 1., mogu ući u Hrvatsku predstavljanjem negativnog rezultata na brisu SARS CoV-2 koji je proveo PCR metodom u posljednjih 48 sati ili brisanjem po dolasku u Hrvatsku i podvrgavanjem samoizolaciji prije primanja negativnog rezultata.

(…)

Za više informacija pogledajte sljedeću poveznicu: http://www.viaggiaresicuri.it/country/HRV