Diplomacy&Commerce Proslavio 6. Rođendan i Nagradio Istaknute Doprinose Hrvatskom Razvoju

ZAGREB, 09. listopada 2023.Diplomacy&Commerce ugledni medijski brend posvećen gospodarstvu, diplomaciji i društvenim pitanjima, proslavio je svoj 6. rođendan spektakularnom svečanošću u prekrasnom okruženju zagrebačkog hotela Esplanada. Ovaj impresivni događaj okupio je brojne ugledne goste i prijatelje redakcije, stvarajući nezaboravnu večer posvećenu novinarstvu, diplomaciji i društvenom napretku.

Uz svjetlucavi šampanjac i živahnu atmosferu, proslava je označila šesti rođendan ovog istaknutog medijskog brenda, koji je tijekom godina izrastao u neprocjenjiv izvor informacija i analiza za sve one koji prate događanja u Hrvatskoj i širem okruženju.

Poseban segment ove svečane proslave bila je dodjela sedamnaest prestižnih nagrada Diplomacy&Commerce 2023. Ove nagrade uručene su pojedincima, tvrtkama i institucijama koje su dale izniman doprinos gospodarskom, društvenom i humanitarnom razvoju Hrvatske.

Eminentni žiri, sastavljen od uglednih stručnjaka i lidera iz različitih sektora, odabrao je dobitnike ovih značajnih priznanja. Žiri je uključivao Andreju Vukojević, direktoricu Sektora turizma i Sektora marketinga i komunikacija Hrvatske gospodarske komore; Andreu Perkov, direktoricu Talijansko-hrvatske gospodarske komore; Maria Lovrića, direktora medija u Ledu; Anamariju Horaček, direktoricu MMB Media Agentur; i Domagoja Glogovića, direktora Mediatop Internationala.

Jedan od najzapaženijih trenutaka večeri bio je trenutak kada je Danieli Officine Meccaniche Spa, tvrtka iz Italije, nagrađena za digitalnu transformaciju. Nagradu je preuzela vlasnica i generalna direktorica Anna Mareschi Danieli, koja je predstavljala tim stručnjaka koji su stvorili digitalnu revoluciju u industriji.

Uz sva impresivna dostignuća i inovacije koje su postigli u Hrvatskoj, Grupa Danieli ima još jedan razlog za slavlje. Osim što su stvorili povijesne promjene u željezarskoj industriji i promovirali suradnju između talijanske i hrvatske ekonomske zajednice, grupa je nedavno dobila prestižnu Nagradu Diplomacy&Commerce. Danieli Grupa prisutna je u Hrvatskoj već niz godina kroz tvrtke poput ABS Sisak, što je pravi primjer njihove dugoročne posvećenosti ovom tržištu. Već prije 15 godina, Danieli je akvizirao ABS Sisak, željezariju koju je modernizirao, postigavši impresivne rezultate na globalnoj razini. Ovaj primjer iznimnog strateškog ulaganja jasno pokazuje kako Danieli Grupa nije samo donijela svoju tehnologiju u Hrvatsku, već je i doprinijela dugoročnom razvoju hrvatske industrije.

Gospodin Mordeglia iz Danieli Grupe naglasio je otvaranje novog postrojenja, Danieli Sistec tvrtke, koje je već otvoreno u Labinu, ali još nije službeno inaugurirano. Ovaj korak značajno proširuje kvote i prisutnost Danieli na hrvatskom tržištu, što svakako predstavlja dobru vijest za lokalno gospodarstvo.

Kada je riječ o inovacijama, Danieli nije samo donio mnogo tehnoloških novina u Hrvatsku, već također izražava veliko zadovoljstvo suradnjom s inženjerima iz Hrvatske. Posebno su impresionirani radom s tehničkim, električnim i softverskim stručnjacima, a istaknuli su Fakultet u Rijeci kao izvor visoko kvalificirane radne snage s međunarodnim izgledom i razmišljanjem.

Osim toga, od 2018. godine, u Sisku su implementirali jedinstveni projekt koji je postao pravi hit. Naime, radi se o prvoj električnoj peći za topljenje željeza koja je opremljena sustavom za filtriranje elektromagnetskih smetnji. Ovaj sustav je rezultat višegodišnjeg rada, a kako bi ga učinili još zanimljivijim, dodali su i glazbeni sustav. Osim što je riješen problem elektromagnetskih smetnji, tvornica sada ima visokotehnološki sustav koji izvodi glazbu, kao što je primjerice Nabucco. Ova inovacija nije prošla nezamijećeno. Na nju su došli posjetitelji iz nekoliko stotina tvrtki iz cijelog svijeta kako bi je vidjeli uživo. Nakon uspješne implementacije ovog prvog sustava, Danieli ih je prodao u više od 50 zemalja u posljednje dvije godine, što je rezultiralo ukupnom vrijednošću od 2 milijarde eura. Dodatno, ABS Sisak postao je član Talijansko-hrvatske gospodarske komore od 2014. godine, čime su produbili suradnju s ostalim tvrtkama unutar Danieli Grupe poput Danieli Siteca i Fata Epc. Ova suradnja između talijanske i hrvatske ekonomske zajednice donosi obostrane koristi i doprinosi jačanju trgovinskih veza između dviju zemalja.

Grupa Danieli ostaje vodeća sila u inovacijama i tehnološkim napredcima, istodobno pružajući podršku lokalnoj zajednici i jačajući hrvatsko gospodarstvo. Ovaj dvostruki uspjeh i priznanje jasno ukazuju na važnost njihove prisutnosti i uloge u hrvatskom poslovnom okruženju.

Druga nagrada koja je izazvala uzbuđenje bila je ona za najbolji medijski odnos među tvrtkama, koja je pripala DeLonghi Grupi. Nagradu je s ponosom preuzela voditeljica marketinga Nataša Bagić, koja je igrala ključnu ulogu u uspostavljanju i održavanju izvanrednih odnosa tvrtke s medijima.

Nagradu Diplomacy&Commerce za podršku kulturnim institucijama i umjetnicima dobio je Mastercard Hrvatska za sponzorstvo “Dubrovnik” Ljetni festival. Nikola Pejnović, account management manager iz tvrtke, preuzeo je ovu vrijednu nagradu, ističući posvećenost Mastercard Hrvatske podršci kulturnim inicijativama i umjetničkim projektima.

Osim ovih nagrada, na svečanosti su dodijeljene i druge prestižne nagrade koje su prepoznale izniman doprinos i izvrsnost u različitim sektorima. Svi dobitnici su zaslužili ovu čast i priznanje za svoje iznimne napore u izgradnji bolje i prosperitetnije Hrvatske.

Diplomacy&Commerce nastavlja biti ključni igrač u promicanju gospodarskog razvoja i diplomacije u Hrvatskoj i regiji. Njihova posvećenost prepoznavanju i nagrađivanju izvanrednih postignuća nastavit će služiti kao inspiracija za sve one koji teže izvrsnosti u svojim područjima.