Dužnosnici THGK -a u posjetu Rimu

Predsjednik THGK Zagreb Aldo di Biagio, generalna direktorica Andrea Perkov i zamjenik direktora Denis Jurčić nedavno su posjetili Rim na dvodnevnom putovanju koje je označilo važan iskorak u suradnji Italije i Hrvatske. Tijekom kratkog, ali intenzivnog boravka u glavnom gradu Italije, članovi THGK sudjelovali su na nizu sastanaka i institucionalnih posjeta, dodatno učvršćujući odnose između dviju zemalja i postavljajući temelje za buduće projekte.

Prvi dan bio je posvećen sastancima na visokoj razini i jačanju postojećih suradnji. Ujutro je održan sastanak s Domenicom Mauriellom, glavnim tajnikom Assocamerestera, na kojem je održan operativni sastanak radi poboljšanja suradnje između Italije i Hrvatske i planiranja zajedničkih projekata za 2024. godinu.

Nakon toga, članovi THGK posjetili su talijanski parlament, simbol talijanske demokracije.

U popodnevnim satima dužnosnici su se sastali s Mariom Lucianom Creom, vijećnikom regije Lazio za kulturu, zabavu, sport i restauraciju. Tijekom tog sastanka istraženi su novi bilateralni projekti između Lazija i Hrvatske.

Drugi dan započeo je posjetom talijanskom Senatu, gdje su se članovi THGK sastali sa senatoricom Erikom Stefani i senatorom Antoniom De Polijem. Ti su sastanci pružili priliku za raspravu o pitanjima od zajedničkog interesa i promicanje veće političke suradnje između Italije i Hrvatske.

Nakon toga posjetili su Mondo Alimenti Srl, važnog člana Komore, gdje su imali priliku upoznati Silvana Fazlića, predstavnika tvrtke.

Naposljetku, izaslanstvo je imalo čast susresti se s  Fortunatom Perona, počasnim konzulom Hrvatske u Emiliji-Romagni. Ovim su sastankom ojačane kulturne i diplomatske veze talijanskih regija i Hrvatske, čime je otvoren put novim mogućnostima za suradnju.

Ovo putovanje predstavlja važan korak naprijed u suradnji Italije i Hrvatske, pri čemu THGK sve više nastoji promicati snažnije bilateralne odnose i višestruke aktivnosti. Dužnosnici su pokazali opipljivu predanost jačanju odnosa između dviju zemalja i istraživanju novih mogućnosti za suradnju na različitim područjima, od trgovine do kulturnog i političkog. Italija i Hrvatska zahvaljujući tim zajedničkim inicijativama mogu sa sigurnošću očekivati budućnost većeg prosperiteta i suradnje.