ELIFRIULIA na WRC Hrvatska 2021

Jučer, 22. travnja 2021. godine, u gradu Zagrebu održana je proba sportskog događaja, “WRC Hrvatska 2021”, koji povezuje gledatelje i navijače iz cijelog svijeta, dajući Hrvatskoj izvrsnu sliku za promicanje turizma, također sportskog!

WRC u svom kalendaru za 2021. godinu,ima 12 zemalja, Hrvatska će prvi put biti domaćin ovog događaja, u razdoblju od 22. do 25. travnja, u suradnji s Hrvatskim automobilskim savezom i Hrvatskim karting savezom.

Sve informacije saznajte na službenoj web stranici:   WRC Croatia 2021 (rally-croatia.com)

Dio događaja je i tvrtka Elifriulia, član Talijansko hrvatske gospodarske komore. Njihova zasluga je više od 20 000 primarnih i sekundarnih misija spašavanja helikopterom, uglavnom u regiji Friulia-Venezia, ali također uključujući čitav nacionalni teritorij i inozemstvo. U misijama spašavanja helikoptera koriste se dvomotorni helikopteri izvedbe Cat A, opremljeni kompletom za hitnu pomoć i vitlom za spašavanje.

Jučer je Glavna tajnica Komore zajedno s dijelom svog tima posjetila Aerodrom Lučko, gdje se sljedeća dva dana nalazi helikopter EC135 za pružanje spašavanja tijekom događaja u gradu Zagrebu.

Edi Furlan, tehničko i brodsko osoblje i specijalne snage gore spomenute vojne baze, ljubazno su dočekali Glavnu tajnicu i osoblje komore, uvijek u skladu s epidemiološkim mjerama. Posjet se nastavio u blizini zrakoplova, zahvaljujući više nego iscrpnom objašnjenju Edija Furlana, koji je strpljivo objasnio karakteristike vozila, ističući njegovo poznavanje uobičajenih vozila hitne pomoći, upravo zato što su ovaj helikopter zajednički dizajnirali liječnici i specijalizirani inženjeri.

Istodobno, Glavna tajnica i njegov tim imali su priliku prisustvovati provjeri vozila, koju je provela FIA (Međunarodna automobilska federacija), s ciljem osiguravanja njegove učinkovitosti. Konačno, spomenutima je dana prilika da se ukrcaju, da se pobliže dive opremi i strojevima za prvu pomoć osmišljenim za pružanje pomoći, uz pomoć majstorskog objašnjenja Edija Furlana, kao i o operaciji, također o procesu dizajniranja i provedena ispitivanja.

Dodatne informacije na sljedećoj poveznici: Scuola di Volo, Servizi Elicotteristici e Aree di Business | Elifriulia