EXTINGUISHED COUNTRIES – REPUBLIKA VENECIJA

La Serenissima- Republika Venecija (Mletačka republika) bila je država koja se prostirala na dijelove današnje Italije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Grčke i Cipra, a čije se administrativno središte nalazilo u današnjem talijanskom gradu Veneciji. Postojala je od 7. do 18. stoljeća (697. – 1797.).

Ove godine, više od 200 godina nakon prestanka postojanja, Serenissima oživljava u svim krajevima svog carstva zahvaljujući ponovnom otkrivanju istraživačkog novinara Giovanni Vale.

Knjiga koju je upravo objavio Giovanni Vale, pod naslovom “Extinguished countries – Republika Venecija”, veličanstven je vodič kroz našu zajedničku prošlost, povezanu mjestima, hranom, običajima i odjećom. “Extinguished countries” prvi su u nizu vodiča posvećenih zemljama koje više ne postoje, a knjiga o Serenissimi predvodnik je serijala.

Počevši od lipnja, Giovanni Vale predstavljat će i promovirati svoju knjigu kroz putovanje zemljama i mjestima koja su nekada bile dio velike Serenissime, putovanje biciklom, u etapama, počevši od Bergama i prolazeći kroz Veneciju, do Istre., na otok Rab sve do krajnjeg juga u Crnoj Gori i Grčkoj.

(Bergamo 11/6 – Brescia 12/6 – Verona 13/6 – Vicenza 14/6 – Treviso 15/6 – Venecija 16/6)

Cijelo putovanje možete pratiti putem društvenih mreža “Extinguished countries” koji vam omogućavaju proživite dašak prošlosti, dok se knjiga može kupiti u web trgovini www.extinguishedcountries.com

Još bolje, tijekom ljetnih mjeseci možete pratiti Valeovo putovanje i pridružiti mu se na jednoj od zaustavljanja, kako biste se i sami uvjerili u ljepotu kojom odiše ova knjiga. Ovaj prvi vodič, posvećen Serenissimi, označava početak serije, dok će sljedeći biti posvećen europskom dijelu Osmanskog carstva.

Preostaje nam samo proživjeti prošlost Serenissime, dok se radujemo sljedećem vodiču u prošlost 🙂

Za više informacija o knjizi i fazama promocije posjetite https://www.facebook.com/ExtinguishedCountries