FONDOVI EU , prilika za poduzetnike

 

 

Koje korake mali i srednji poduzetnici moraju poduzeti kako bi najbolje iskoristili ovu važnu mogućnost?

Dana 15 ožujka, u Zagrebu je održana prezentacija na temu Strukturnih fondova, u organizaciji Udruge talijanskih poduzetnika i agencije ICE, a zahvaljujući gostoprimstvu Talijanskog instituta za kulturu te ravnateljice, gđe. Silivie Del Bravo.

„Naši članovi su nas izvijestili kako im je ova tema od velikog interesa i važnosti “, rekao je na  otvorenju predsjednik UTPUH-a , Gabriele Pace, naglašavajući volju Udruge da svoj rad fokusira na teme od interesa svojih članova.

Direktor agencije ICE u Zagrebu, g. Massimo Sessa, istaknuo je, da pri uredu ICE, djeluje Desk posebno posvećen strukturnim fondovima.

Voditeljica Deska, gđa. Edita Bilaver Galinec, objasnila je pravila i postupke u ovom izuzetno zanimljivom, ali i zahtjevnom sektoru.

Više je puta savjetovala da se izrada projekta povjeri stručnjacima. Dovoljna je samo jedna mala tehnička greška i projekt neće biti razmatran.

Tijekom prezentacije, predstavila se kohezijska politika, mogućnosti sufinanciranja projekata za male i srednje poduzetnike, pravila, pokazujući pritom, dva primjera uspješno prijavljenih projekata u prošlom financijskom periodu.

Tijekom ove godine za male i srednje poduzetnike, malo je prilika. Stoga je izuzetno važno pratiti otvaranja natječaja.

Indikativni godišnji kalendar poziva i natječaja te više informacija na temu, možete naći na službenoj Internet stranici www.strukturnifondovi.hr, ali i kontaktirajući Desk pri agenciji ICE ili na Internet stranici UTPUH-a www.ccic.rla.hr kao i u našim newsletterima.

 Događanje je popratio i medijski partner UTPUH-a, La Voce del Popolo, a članak na temu možete pronaći ovdje.