Inicijativa bilateralnih komora nastavlja s aktivnostima

 

Inicijativa bilateralnih komora nastavlja s aktivnostima u svrhu poboljšanja poduzetničke klime u Hrvatskoj za strane investitore

Predstavnici Komora, 29. siječnja održali su vrlo produktivan sastanak u Ministarstvu Uprave RH s državnom tajnicom, gđom. Katicom Prpić te savjetnicima ministra, g. Željkom Holik te g. Tomislavom Mičetić.

Ministarstvo je predstavilo reformsku strategiju javne uprave te sustava e- građani, a projekt započinje već tijekom veljače. Samo Ministarstvo Uprave predvodit će s implementacijom reformi kako bi bili primjer dobre prakse i ostalim državnim institucijama.

Državna je tajnica naglasila važnost dijaloga s inozemnim komorama te pozvala na još jaču suradnju i zajedničke inicijative u interesu dobrobiti za sve uključene strane.

Ministarstvo je objavilo i plan javne nabave za usluge  za 2019. godinu te poziva sve zainteresirane poduzetnike da se jave na natječaje i na taj način ostvarimo suradnju u direktnom implementiranju reformi.

Predstavnici Komora, još su jednom naglasili da pozdravljaju napore Vlade i da vide progrese, ali isto tako i pozvali su na još učinkovitiju i bržu implementaciju reformi te ponudili svoju pomoć, kao glas poduzetnika/investitora.

 

Plan javne nabave dostupan je ovdje, a obraćamo pažnju na točke od 56-72.