Isplata neoporezivih nagrada

Dana 30.11.2018. u 16:20h, nakon redovnog radnog vremena, u Narodnim novinama 106/18. objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak sa primjenom od 01.12.2018. godine. Razočarani smo nanovo kašnjenjem Pravilnika tj. objavljivanjem istog u zadnji čas, pa tako i mi vas, naše klijente obavještavamo sa zakašnjenjem.

Prema novom Pravilniku poslodavac svojim zaposlenicima može neoporezivo isplatiti do 5.000,00 kn godišnje Nagrade za radne rezultate i druge oblike dodatnog nagrađivanja radnika (dodatna plaća, dodatak uz mjesečnu plaću i sl.) uz obveznu isplatu na tekući račun djelatnika.

Radnik, nagradu za radne rezultate može neoporezivo ostvariti u ukupnoj svoti od 5.000,00 kn od svih isplatitelja. To znači da radnici koji su zaposleni na nepuno radno vrijeme kod više poslodavaca trebaju dati izjavu u kojoj svoti su primili nagradu za radne rezultate od drugog isplatitelja. U slučaju da je nagrada za radne rezultate već isplaćena od drugog isplatitelja neoporezivo se može isplatiti samo razlika do propisane svote od 5.000,00 kn.

Kod isplate prigodnih nagrada božićnice, uskršnjice, regresa i sl. nije došlo do promjene te se radnicima može isplatiti u neoporezivoj svoti do 2.500,00 kn, dar djeci do 15 godine starosti 600,00 kn te dar u naravi 600,00 kn na način i pod uvjetima kako je i do sada bilo propisano.

izvor: B.L. Consulting – http://www.blconsulting.hr/isplata-neporezivih-nagrada/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *