ITA CRO BUSINESS REWARD 2018

Jučer navečer u zagrebačkom hotelu The Westin održana je manifestacija ITA CRO BUSINESS REWARD 2018.

ITA CRO BUSINESS REWARD je inicijativa koja ima za cilj promicanje, širenje i jačanje slike i izvrsnosti talijanskog poduzetništva u Hrvatskoj. Ovom nagradom želimo odati priznanje talijanskim poduzetnicima koji su se istakli u poslovnom svijetu i postigli značajne rezultate u Hrvatskoj, pomažući u promicanju gospodarskih odnosa između naših dviju zemalja. Pozitivan doprinos godinama talijanskih tvrtki u Hrvatskoj u pogledu izvoza u inozemstvo, radnih mjesta te podrške državnom proračunu u plaćenim porezima, dokazuje čvrste industrijske i komercijalne temelje talijanskih ulagača u Hrvatskoj.

Osim mnogobrojnih članova AIIC – UTPUH-a, čast nam je bila ugostiti Veleposlanika Italije, NJ.E. Adriano Chiodi Cianfarani, koji se obratio uzvanicima u ulozi počsnog predsjednika Udruge, još jednom naglasivši snagu ekonomskih i gospodarkih odnosa naše dvije zemlje.

Članovima se obratio i g. Furio Radin, predstavnik Sabora RH i veliki prijatelj AIIC – Utpuha-a, koji je u svom govoru naglasio važnost rada Udruge i njezin napredak koji prati još od samog osnutka.

U ime Grada Zagreba, gostima i članovima obratila se gđa. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika.

Grad Zagreb je uvijek bio odlučan u stvaranju okruženja pogodnog za poslovanje i jedno je od glavnih odredišta za strana ulaganja. U stvari, gđa Majić pozvala je talijanske ulagače da razvijaju odnose s gradom Zagrebom koji ulaže velike napore u gospodarsku razmjenu između Hrvatske i Italije.
I ovim putem želimo izraziti duboku  zahvalnost jer je Zagreb prepoznao važnost ovog događaja i sudjelovao na sufinanciranjem troškova događaja.

Svečanosti su svojim prisustvom uveličali i dott. Daniele Borrelli, savjetnik u Ambasadi Italije, dott. Gianluca Di Felice, ataše za gospodarstvo, direktorica Agencije ICE u Zagrebu, dr.ssa Lo Greco, direktorica talijanskog Instituta za kulturu, dr.ssa Del Bravo, Vice konzul, dott. Broglia, gđa Jerković, predstavnica grada Zagreba za strateško planiranje i razvoj, dr.ssa Maja Jurić, rukovoditeljica međunarodne strategije i izvoza HBOR.

Deveteročlani Upravni odbor, generalni tajnik i tajnik udruge sastavljali su komisiju za odabir talijanskih poduzetnika koji su se prošle godine istaknuli svojim rezultatima i aktivnostima

G. Cioni, potpredsjednik Udruge u svom govoru naglasio je: “Članovi su naša snaga i uzrok našeg napretka. Vi ste ti koji nam se obraćate za pomoć, koji koristite naše usluge i upravo vi ste ti čiji su izvrsni rezultati razlog našeg ponosa i radosti. Dakle, ideja prepoznavanja i zahvalnosti za vaš rad prirodno se nametnula. ” Izbor se temelji ne samo na gospodarskim pokazateljima, već smo uzeli u obzir i druge vrijednosti, kao što su inovativni proizvod / usluga, korištenje novih digitalnih tehnologija, stalni rast i ulaganja u Hrvatskoj, promicanje gospodarskih i komercijalnih odnosa između Italije i Hrvatske.

Upravno vijeće nije imalo jednostavan zadatak odabira samo tri člana od sadašnjih 85.
Svaki od članova jednako je važan za razvoj gospodarskih odnosa između naših dviju zemalja, od malih obrtnika do velikih industrijskih i proizvodnih subjekata, i posebno smo zahvalni svima za njihov rad i predanost.
Gospodarski pokazatelji naših tvrtki članica, stvaranje novih radnih mjesta, korištenje novih tehnologija i pružanje inovativnih i društveno korisnih usluga, dodana je vrijednost zbog koje su se naši pobjednici istaknuli.
Nagrađene tvrtke:
DUCATI KOMPONENTI D.O.O.
ELI ADRIATIK D.O.O.
ICOM D.O.O.
Ove tri tvrtke izabrane su da predstavljaju sve ostale male ili velike tvrtke koje djeluju u Hrvatskoj kako bi stvorile razvoj i dobrobit, a zahvaljujemo im na njihovoj predanosti u ime naše zemlje, grada Zagreba i svih radnika.

Zahvaljujemo i onima koji su podržali AIIC u teškom zadatku promocije i razvoja, stvaranju kontakata i prilika, koja u budućnosti planira nastaviti put rasta za razvoj novih usluga i aktivnosti za poduzetnička i gospodarska ulaganja talijanskih investitora, a AIIC postaje za njih referentna točka kako bi započeli put prema novim inicijativama u našoj zemlji.
Osim nagrađivanih članova, AIIC je zahvalio kolegama iz BL CONSULTING za stalne doprinose radu AIIC-a, gđi. Ivi Lesjak i gđi. Aneli Bušljeta.
Također, posebno zahvaljujemo na podršci svakom od naših događaja s uslugama prijevoda našem DIALOGU i gđi Goranki Mišerić, kao i talijanskom veleposlanstvu i Gradu Zagrebu.