Izvanredna Skupština i Božićni domjenak

U Boutique hotelu Le Premier u Zagrebu, 13. prosinca održana je Izvanredna skupština Udruge talijanskih poduzetnika na kojoj su uz mnoge članove prisustvovali i Veleposlanik Italije , Nj.E. Adriano Chiodi Cianfarani, savjetnik Daniele Borrelli, gospodarski ataše Gianluca Di Felice, gđa. Jasminka Šturlić, direktorica Instituta za vanjsku trgovinu ICE, Margherita Lo Greco, predstavnik grada Zagreba, g. Filip Ćurko, predstavnici internacionalnih gospodarskih komora te predstavnici HUPT -a (Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara).

Na izvanrednoj Skupštini članovima i uzvanicima su se obratili generalna tajnica, gđa. Andrea Perkov  te predsjednik Udruge Francesco Ruffoli.

U pozdravnom govoru, Generalna tajnica je zahvalila svima na dosadašnjem radu i zajedničkim aktivnosti, naglasivši sve veću aktivnost i povećanje broja članova Udruge, što je rezultat upravo timskog rada i posljedica dobrih odluka koje su članovi donijeli.

Zahvalila se također sponzorima, prije svega PBZ, ZABA i CALZEDONIA CROATIA, institucijama koje podržavaju rad UTPUH-a te naravno svim članovima i prijateljima.

Predsjednik Ruffoli je predstavio prisutnima rezultate ni malo lakog rada u zadnjih nekoliko mjeseci, posebno na putu prema pristupanju mreži Talijanskih gospodarskih komora u inozemstvu. Nakon odluke na generalnoj Skupštini u srpnju, upravno je vijeće pripremilo svu potrebnu dokumentaciju te u roku predalo zamolbu na Assocamerestero. Nakon evaluacije, na 27 svjetskoj konvenciji komora u Veroni, zamolba je prihvaćena te je službeno započeo proces pristupa. Predsjednik je istaknuo kako nas čeka godina teškog rada usklađivanja i strukturiranja u komoru, ali sinergija koja postoji unutar svih članova i volja za zajedničkim napretkom omogućit će nam uspjeh na ovom povijesnom putu za našu Udrugu. Predsjednik je zaključio svoj govor uz čestitke za nadolazeće blagdane te naglasio da ovu godinu zatvaramo s velikim uspjehom.

Uzvanicima se obratio i počasni predsjednik i veleposlanik Italije, NJ.E. Adrinao Chiodi Cianfarani, koji je naglasio važnost ovog koraka, dajući naglasak upravo na timskom radu, ne samo članova nego i suradnje s Ambasadom. Istaknuo je kako je proces pristupa komorama rigidan i tražit će se mišljenje Ambasade, ali radeći kao tim, i jačajući našu i do sada odličnu suradnju, siguran je da ćemo uspjeti.

Ambasador se osvrnuo i na sve veći interes talijanskih investitora za ulaganje i poslovanje u Hrvatskoj, a iznimno nas raduje što je Hrvatska prepoznala važnost talijanskih poduzetnika, proizvoda i kulture.

Nakon uvodnih govora, članovi su na prijedlog Upravnog vijeća izglasali novi Statut, koji je usklađen sa sistemom gospodarskih komora te hrvatskim zakonodavstvom. Ponosno nakon tog trenutka, generalna je tajnica zahvalila još , sada članovima Talijansko hrvatske gospodarske komore.

Večer se nastavila uz delicije iz kuhinje chefa Steafana Cosattinia, višestruko nagrađivanog talijanskog kuhara, okrunjenog s dvije Michelinove zvjezdice.

Vrijeme je darivanja te smo ove godine pozvali u goste HUPT – Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, organiziravši dobrotvornu aukciju Made in Italy proizvoda. Predsjednica Udruge gđa. Mandica Knežević je prezentirala HUPT te se zahvalila što je Komora prepoznala važnost njihovog rada i posvetila ovu večer baš njima. Ponosni smo na ovu akciju te se zahvaljujemo svim donatorima svojih proizvoda:

Calzedonia Croatia, De Longhi, Eli Adriatik, Magniflex, Hotel le Premier, Star produkcija, Itagro te svima koji su dali svoj doprinos.

Božićnu čestitku pjesmom su nam podarili i tenor Roko Radovan i pijanist Damir Vlašić.

Ukoliko želite i dalje dati svoj doprinos Hrvatskim udrugama paraplegičara i tetraplegičara, unaprijed se zahvaljujemo od srca, a svoje uplate možete izvršiti direktno na račun:

HRVATSKE UDRUGE PARAPLEGIČARA I TETRAPLEGIČARA

Varićakova ulica 20

10010 Novi Zagreb – Sloboština

Žiro račun: HR5323600001101528797

Svrha uplate: Donacija

Foto: Damir Krajac / CROPIX