Konferencija Business 2 Culture


 

 

 

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture Vas poziva na konferenciju Business 2 Culture koja tematizira financiranje kulture iz privatnog sektora, a koja će se održati 8.06.2018. u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Trend smanjivanja javnih sredstava za kulturu prisutan je u velikom broju europskih zemalja pa tako i u Hrvatskoj, zbog čega se institucije i organizacije u kulturi sve više okreću izvorima sredstava iz privatnog profitnog sektora.

Kako izgleda prikupljanje sredstava iz perspektive onih koji traže sredstva? Kako sponzori i donatori odlučuju koje projekte podržati? Što očekuju jedni od drugih? Neka su od pitanja na koja ćemo tražiti odgovore.

Nina Obuljen Koržinek, Mate Škugor, Tomislav Kličko samo su neki od brojnih predavači i panelista, predstavnika značajnih kulturnih institucija i istaknutih hrvatskih gospodarstvenika koji garantiraju zanimljivu raspravu, a svoja iskustva suradnje s privatnim sektorom predstavit će i članovi timova gradova Europskih prijestolnica kulture Mons 2015 i Leeuwarden 2018.

Konferencija je namijenjena kulturnim djelatnicima i gospodarstvenicima, a cilj joj je potaknuti dijalog, razmijeniti iskustvo obiju strana, ukazati na primjere dobre prakse i prepoznati izazove vezane uz financiranje kulture iz privatnog sektora. Sudionicima će se omogućiti i niz prilika za neformalna druženja, umrežavanje i pitchanje ideja.

Program konferencije pronađite  ovdje , a prijavu za konferenciju ovdje . Ulaz je slobodan.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *