La dolce vita: talijanski stil života u Beogradu

Komora talijansko-srpskih privrednika već drugu godinu za redom u dvorištu hotela Radisson Blue Old Mill u Beogradu organizirala  je ljetno druženje članova i prijatelja Komore i u neformalnoj atmosferi predstavila talijanske brendove, specijalitete, vina, muziku, kulturu i sve ono što Italiju čini tako prepoznatljivom i jedinstvenom.

Događaj su zvanično otvorili zamjenik ambasadora Italije u Beogradu Serđo Monti, predsjednik Komore talijansko -srpskih privrednika Giorgio Marchegiani kao i generalni tajnik KISP-a Mirjana Kojić, nakon čega su se prisutnima obratili i predstavnici Manfredi food i Fondacije Viminacijum.

Uz najpopularnije talijanske melodije i prelijepe snimke talijanskih regija, stvaranju talijanskog duha u Beogradu doprinijeli su mnogi. FCA Serbia izložio je Fiat 500, Manfredi food pripremao je čuvene arancine, Fondacija Viminacium je sa „rimskim legionarom i 2 Rimljanke“ predstavila ovu svojevrsnu kulturno-povijesnu baštinu i najsretnijem posjetiocu dodijelila besplatan boravak na ovom lokalitetu, dok je Trattoria Campania na licu mjesta pripremala napolitansku picu od posebnog brašna Molino Scoppettuolo. Svoje vrhunske suhomesnate proizvode predstavila je i kompanija Cuore d’Italia dok je restoran Lorenzo i Kakalamba bio zadužen za pripremu fantastičnih talijanskih poslastica.

Za čuvena talijanska vina pobrinula se kompanija Bianco&Rosso a po prvi put na našem tržištu predstavljeno je i vino Falanghina.
U susret letu i putovanjima svoje proizvode i usluge predstavili su i DDOR osiguranje-Gruppo UNIPOL, Butan Gas, Glob Metropoliten Tours, DDOR Garant, Diplomacy& Commerce predstavio je svoja izdanja posvećena Italiji i talijanskom poslovnom sektoru u Srbiji a događaj su podržali i Gordon – Calzedonia Group i MF Investments.

Atmosferu je upotpunio i svjetski prvak u pravljenju akrobatske pizze Saverio Ciampi koji je na oduševljenje prisutnih pokazao svoje nevjerojatno umeće.

Događaju su prisustvovali predstavnici talijanske i srpske poslovne zajednice, Ambasade Italije, institucija kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života.