Logistika u centru poslovanja – upravljati logistikom znači upravljati tržištem

19.1.2023. u Zagreb u hotelu The Westin

Na samom početku sve okupljene pozdravila je Andrea Perkov direktorica Talijansko hrvatske gospodarske komore. Istaknula je kako je ovo još jedan primjer dobre suradnje Italije i Hrvatske. Carrservice naš je dugogodišnji član koji je u suradnji svog partnera Skladišne logistike te uz potporu Komore organizirao event Logistika u centru poslovanja, dodala je Perkov. Usmjeren talijanskim i hrvatskim tvrtkama koje posluju u hrvatskoj, event je polučio veliki odaziv zainteresiranih dionika.

Andrea Perkov

Na samom početku, prisutnima se obratio Veleposlanik Italije u Zagrebu, Nj.E. Pierfrancesco Sacco, istaknuvši uspješne rezultate suradnje naše dvije zemlje u protekloj godini koji su se popeli kao nikada u povijesti te kako upravo ovakvi primjeru doprinose rastu i poboljšanju odnosa Italije i Hrvatske.

Nj.E. Pierfrancesco Sacco

Kako je ubrzani tehnološki razvoj i razvoj cjelokupnog okruženja utjecao i na promjenu ciljeva i načina djelovanja moderne tvrtke, odnosno na promjenu čimbenika njezine poslovne uspješnosti. Gostima je prezentirao Leonardo Salcerini, direktor Toyota Material Handling Italia. Naglasio je da fleksibilnost i prilagodljivost postaju ključni pokazatelji uspješnosti, a intelektualni kapital postaje kreator vrijednosti proizvoda i tvrtke. Logistički koncept upravljanja pomiruje ekonomsko, ekološko i etičko stajalište djelovanja te ih objedinjuje u holistički pristup stvarajući dugoročni pozitivni sinergijski učinak za sve prijevoznike: radnike, vlasnike, državu i društvo u cjelini.

Leonardo Salcerini

Damiano Della Picca, jedan od direktora Carr Service Italia zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog eventa te svim prisutnima. Carr Service d.o.o. Dio je Carr Service Italia  1984. godine osnovao Enrico Della Picca; započela je kao mehanička radionica specijalizirana za sektor viličara, zatim je rasla iz godine u godinu, postavši i službeni zastupnik za važne marke, počevši prvo s Luglijem, zatim Cesabom i na kraju Toyotom, od koje smo dobili važan ASEC certifikat u 2012. Za ovo kažemo da smo tvrtka s japanskom metodom i talijanskim temperamentom, jer kombiniramo Toyotinu strogost s našom sklonošću inovacijama i intuicijom. Naš slogan je visoka kvaliteta: za nas to znači kvalitetu u svemu što radimo u 360 stupnjeva u svim fazama procesa; apsolutno smo uvjereni u vrijednosti japanske Toyotine metode i kontinuirano ih nastojimo što bolje kontekstualizirati kako u Italiji tako i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj radimo na području Riječke pokrajine i Istre te blisko surađujemo s Toyotinim zastupnikom u Zagrebu, a time i sa Skladišnom Logistikom, naglasio je Della Picca.

Damiano Della Picca

G.Emanuele Cesari, Toyota Engineering & Consulting Manager u svojoj je prezentaciji dao odgovore kako zapravo dobrim upravljanjem i logistikom možemo upravljati tržištem.

Emanuele Cesari i Luca Fabbri

Davor Pranić direktor tvrtke Skladišna logistika, osvrnuo se na razvoji put tvrtke te kako je sve započelo 2009. godine kad je potpisan ugovor s Toyotom Material Handling Europe – uloga ekskluzivnog neovisnog distributera za Hrvatsku.

Nakon toga je 2017. godine potpisan je ugovor s tvrtkom Toyota Material Handling Europe, u ulozi ekskluzivnog nezavisnog distributera za Crnu Goru te im se broj zaposlenih povećava na više od 40 zaposlenih. Svakodnevno u svom poslovanju prateći metodologiju servisa i procesa koji zadovoljavaju Toyotine visoke standarde.

Davor Pranić

Matias Volpe, Toyota Material Handling Europe – European Sales Manager, zatvorio je event svojim izlaganjem te naglasio koliko su ovakvi događaji važni za suradnju svih dionika u logistici i poslovanju.

Matias Volpe