Održan on – line sastanak Upravnog vijeća THGK

Upravni odbor Talijansko-hrvatske gospodarske komore održao je 16. ožujka s Veleposlanstvom Italije, uz nazočnost veleposlanika Italije, NJ.E. Pierfrancesca Sacco, Instituta za vanjsku trgovinu,  gđu. Margheritu Lo Greco, predsjednika Talijanske unije, g. Maurizia Tremul i predsjednika Izvršnog vijeća, g. Marina Corva, on line sastanak radi prikupljanja informacija o problemima s kojima se susreću talijansko-hrvatski poduzetnici za vrijeme epidemije korona virusa.

“Talijanski sustav” u ovom je razdoblju  izuzetno aktivan u pružanju potpore svima onima koji doprinose trgovinskoj, industrijskoj i kulturnoj razmjeni između naše dvije zemlje i suočavaju se s različitim poteškoćama.

Sudionici sastanka  su razgovarali o glavnim prijavljenim problemima, poput problema s teretnim prijevozom, osiguranja radnih mjesta i ekonomskih mjera hrvatske vlade te se stavljaju maksimalno  na raspolaganje kako bi doprinijeli olakšavanju situacije.

U stalnoj komunikaciji s diplomatskom mrežom, agencijom ICE, državnim tijelima, HUP- Hrvatskom udrugom poslodavaca i HGK – Hrvatskom gospodarskom komorom, pružamo informacije za organizaciju aktivnosti u ovim teškim trenutcima.

Veleposlanik Italije Sacco naglasio je zajednički pristup svih institucija i gospodarskih subjekata, ne samo u Hrvatskoj već i na razini regije, jer takva složena situacija nije bitna samo u Hrvatskoj i Italiji, već i u svim zemljama koje nas okružuju. Zajedničkim mjerama i aktivnostima nastojimo olakšati situaciju.

Aktivnosti planirane za sve subjekte koji su prisutni na ovom sastanku odgađaju se do daljnjega, kada će zdravstvena situacija to dopustiti.

Za vrijeme ovog sastanka, hrvatska vlada donijela je mjere ekonomske podrške zbog epidemije koronavirusa, koje se prevode na talijanski te će biti objavljene i poslane svim tvrtkama.

Sve informacije bit će prevedene na talijanski ili / i hrvatski jezik, što je još jedan doprinos svih naših ureda.

Pozivamo vas da pratite novosti o stanju u vezi s teretnim prometom, situaciji na granici te druge novosti na sljedećim web stranicama:

www.ccic.hr

https://ambzagabria.esteri.it

https://www.consfiume.esteri.it

https://www.ice.it/it/mercati/croazia

www.unione-italiana.hr

dok o mogućim problemima molimo nas obavijestite na  sljedeće adrese e- pošte:

amb.zagabria@esteri.it

cons.fiume@esteri.it

zagabria@ice.it

info@ccic.hr

info@unione-italiana.hr