Okrugli stol “Talijanske investicije u Hrvatskoj: aktualna situacija i buduće perspektive”

Dana 25. svibnja 2016. godine u suradnji sa Veleposlanstvom Republike Italije u Zagrebu i Ministarstvom gospodarstva, UTPUH je organizirao Okrugli stol pod nazivom: “TALIJANSKE INVESTICIJE U HRVATSKOJ: AKTUALNA SITUACIJA I BUDUĆE PERSPEKTIVE”.
Na susretu je prisustvovao Nj.E. Adriano Chiodi Cianfarni, Veleposlanik Italije u Republici Hrvatskoj te Nj.E. Tomislav Panenić, ministar gospodarstva Republike Hrvatske koji su pozdravili sve sudionike i održali kratki govor.
Prije samog početka prezentacija izvršeno je Potpisivanje sporazuma o suradnji između FINEST-a i Agencije za investicije i konkurentnost.
Predsjednik UTPUH-a, gospodin Dubravko Hoić predstavio je Udrugu i Talijansko poduzetništvo u Hrvatskoj.
Nakon gospodina Hoića, riječ je preuzeo gospodin Viktor Horvatinović iz Florian Grupe koji je predstavio aktivnosti i investiranja grupacije u Hrvatsku.
Gospodin Dr. Mauro Del Savio, predsjednik FINEST SPA je održao prezentaciju gdje je predstavio FINEST  i operativne sustave za internacionalizaciju te djelatnost FINEST-a u Hrvatskoj
Dr. Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost (AIK) predstavio je AIK i operativne sustave za privlačenje investicija u Hrvatsku.