Susret poduzetnika uz predstavljanje Europske Investicijske Banke i Privredne Banke Zagreb

Dana 08. ožujka 2016. godine u suradnji sa Veleposlanstvom Republike Italije u Zagrebu, Europskom Investicijskom Bankom i pod pokroviteljstvom Privredne Banke Zagreb, Udruga talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj – UTPUH, organizirala je susret u Hotelu Double Three by Hilton u Zagrebu, na kojem su mogućnosti financiranja ponuđene od europskih institucija u suradnji sa bankama koje posluju na teritoriju Republike Hrvatske  i instrumenti Trade Financing-a bile središnje teme susreta.
Susret je otvorio potpredsjednik UTPUH-a gospodin Gabriele Pace, koji je ujedno i potpredsjednik PBZ-a koji je pozdravio sve prisutne te zahvalio gospodinu Kovačevu koji je svoj doprinos dao prvo kao odgovorna osoba HBOR-a, a sada i kao direktor Ureda Zagreb EIB-a na povećanju konkurentnost i podršci na projektima koji su pokrenuti u raznim gospodarskim sektorima.
Zatim je gospodin Kovačev predstavio EIB i Europski Fond za Strateška Investiranja (EFSI), poznat i kao Junker Fond.EIB financira 440 projekata godišnje u 160 zemalja. Središte EIB-a je u Luxembourgu ali ima svoje urede u 34 zemlje i broji oko 2900 zaposlenih. Prioriteti financiranja EIB-a su okoliš, infrastruktura, istraživanje i malo i srednje poduzetništvo.
Nakon gospodina Kovačeva susret je privela kraju gospođa Branka Orešković, iz sektora za financijske institucije i posebna financiranja PBZ-a koja je prisutnima prezetirala mogućnosti financiranja vezano na uvoz/izvoz.