PLATINUM CLUB TALIJANSKO HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE

U hotelu Esplanade, 22. listopada 2019., uz prisustvo Veleposlanike Republike Italije, Nj.E. Adriano Chiodi Cianfarania te predstavnice Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ane Čulo, održan je drugi sastanak Platinum Kluba THGK.

Članovi Komore, predstavnici dvadesetak talijanskih investitora u Hrvatskoj, imali su priliku u vrlo produktivnom razgovoru s Ministarstvom, iznijeti prijedloge za poboljšanje investicijske klime u Hrvatskoj, razgovarati o konkretnim slučajevima koji usporavaju ili otežavaju poslovanje te dobiti odgovore o mjerama i planovima Ministarstva za ovu i slijedeću godinu.

Naglasak je stavljen na „Industriju 4.0“ kojoj Republika Hrvatska teži u svim sektorima, a gđa. Čulo je istaknula da bez obzira na troškove implementacije, nedostatak informacija i visoka složenost novih tehnologija, koji  predstavljaju izazove, hrvatski poduzetnici su zainteresirani za pametnu proizvodnju te smatraju kako su sljedeća četiri područja najvažnija za povećanje konkurentnosti:

  • bolja kvaliteta proizvoda,
  • bolja koordinacija s kupcima,
  • smanjeni troškovi proizvodnje i
  • bolja usklađenost sa specifikacijama kupca ili regulatornim zahtjevima.

Sa svrhom još  boljeg i konstruktivnijeg dijaloga, dogovoreni su daljnji sastanci s državnim Tajnikom te suradnja s Ministarstvom kroz slijedeću godinu.

THGK zahvaljuje se za iskazanu susretljivost i pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva za godišnji događaj Komore, dodjelu premija Ita Cro Business reward.