Talijanski na pozornici

Dana 25. listopada u Velikoj dvorani Srednje talijanske škole u Rijeci u sklopu manifestacije “Dani talijanske kulture” koju promovira Generalni konzulat Italije u Rijeci, uručene su nagrade pobjednicima književnog natječaja «Talijanski na pozornici» na kojoj je THGK treću godinu zaredom partner događaja.

Kao i prošle godine, i ove godine na natjecanju su sudjelovali učenici četiriju srednjih škola (Rijeka, Pula, Buje i Rovinj). Caterina Napoletano iz škole “Leonardo Da Vinci” u Bujama je pobjednica ovogodišnjeg natječaja.

Osim učenika i mentora događaju su prisustvovali, dekan Srednje talijanske škole u Rijeci, Michele Scalembra, generalni konzul Italije u Rijeci, Paolo Palminteri, direktorica Poslovne škole PAR u Rijeci, Gordana Nikolić, predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije, Marin Corva, asistentica generalnog konzula, Ileana Jančić te glavna tajnica Talijansko hrvatske gospodarske komore, Andrea Perkov koja je u svom govoru naglasila važnost talijanskog jezika i talijanske kulture u svijetu te koja je uručila nagrade pobjednicima natječaja.