Pokrenute inicijative solidarnosti za pomoć Veneciji

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo vanjskih poslova (Farnesina) odlučilo podržati inicijative solidarnosti pokrenute u korist stanovništva te umjetničke i kulturne baštine Venecije, pridružujući se prikupljanju sredstava, inicijative pokrenute od strane gradonačelnika Venecije, Luigija Brugnara.

Kroz mrežu talijanskih Veleposlanstava, Konzulata i Instituta za kulturu, Ministarstvo vanjskih poslova pokrenulo je u svim zemljama kampanju solidarnosti kako bi se podržalo Veneciju, osvješćujući talijansku i lokalnu zajednicu o izvanrednom stanju pogođenog grada te promicati prikupljanje sredstava. Cijela ova akcija odvijat će se ovog tjedna (od 18. do 24. studenog) kroz niz događanja organiziranih i u sklopu manifestacije ”Tjedna talijanske kuhinje u svijetu”, eventa koji se održava u 110 zemalja.

Ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio naglasio je da ‘‘ovo što se događa u Veneciji zabrinjava Vladu koja namjerava pokrenuti inicijative u svakom Veleposlanstvo i u svakom Konzulatu diljem svijeta kako bi se pomoglo Veneciji”.   

Mreža talijanskih Veleposlanstava, Konzulata i Instituta za kulturu širom svijeta pružati će maksimalnu vidljivost potpisivanju ”Doprinosa za hitne slučaje poplava” koji je promovirala općina grada Venecije te u kojem je moguće dati vlastiti doprinos putem sljedećih bankovnih podataka:

Zaglavlje računa: općina Venecija, hitni slučaj visoke vode (Comune di Venezia – Emergenza acqua alta);

Razlog: doprinos za hitne slučajeve vode (contributo emergenza acqua);

Za uplate izvršene iz Italije: IBAN: IT 24 T 03069 02117 100000 018767

Za uplate izvršene iz inozemstva: osim IBAN-a potrebno je unesti i BIC kod

IBAN: IT 24 T 03069 02117 100000 018767 – BIC: BCITITMM