Predstavnici Confindustrije u Zagrebu

img_1740_1 img_1743_1Dana 6. i 7. srpnja 2015. godine naša Udruga je bila domaćin delegaciji talijanske udruge poslodavaca Confindustrije. Gospodin Edoardo Garrone, potpredsjednik Confindustrije Italija i delegat Confindustrije za asocijativnu internacionalizaciju te njegovi suradnici,  g. Luigi Salvadori, Predsjednik Konfindustria Balcani, g. Erich Cossutta, Predsjednik Konfindustria Srbija, g. Antonio Schiro, potpredsjednik Confindustrije Srbija te gđa. Irena Brajović, direktorica  Confindustrije Srbija, prisustvovali su raznim sastancima sa sličnim Udrugama u Hrvatskoj te tijelima državne Uprave.
6. srpnja 2015. godine delegaciju je primio gospodin Luca Laudiero zamjenik veleposlanice Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj, nakon čega je slijedio prijem u Ministarstvu poduzetništva i obrta od strane gospodina Sani Ljubunčića, načelnika Sektora za međunarodnu suradnju, investicije, izvoz i konkurentnost, gospođe Ljiljane Zajc, voditeljice Službe za potporu ulaganja i investicije i gospođe Divna Plenča Bilos, voditeljice Službe za međunarodnu suradnju.
Gospodin Dubravko Hoić, gospodin Edoardo Garrone i gospodin Flavio Mais, primljeni su od strane gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića te se razgovaralo o ulozi UTPUH-a u Hrvatskoj te suradnji Confindustrije sa Gradom Zagrebom.
Slijedećeg dana gospodin Dubravko Hoić ugostio je delegaciju u Varaždinu.
Nakon povratka u Zagreb delegaciju Confindustrije primila je Hrvatska Udruga Poslodavaca. Uz predsjednicu Hrvatske udruge poslodavaca, Gordanu Deranju i Davora Majetića, glavnog direktora HUP-a, sudjelovali su i Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora, Lidija Horvatić, direktorica Odjela politike EU i međunarodnih poslova, Sadmir Hošić, član izvršnog odbora HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika i Sanja Smoljak Katić, direktorica granskih udruga HUP-Udruge trgovine i HUP-Udruge financijskog poslovanja.
Osim sastanaka sa Udrugama i državnim tijelima, delegacija Confindustrije održala je sastanak i sa članovima Upravnog Vijeća Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj, gdje je Confindustrija predstavila sebe i svoje aktivnosti. Sastanku su prisustvovali i gospodin Gianluca Di Felice, trgovački Ataše  Veleposlanstva Republike Italije u Zagrebu, te gospodin Massimo Sessa, direktor Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu ICE. Uz predstavljanje Confindustrije, tema sastanka je bila i buduća, još jača suradnja između Confindustrije i Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj te je Confindustrija uputila poziv UTPUH-u da im se pridruži i postane njihov član.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *