Progetto Fuoco 2018.

Na sajam u Veroni,  vraća se Projekt Vatra s 800 izlagača u 7 paviljona
“Snaga Projekta Vatra je vrlo visoka međunarodna uključenost, s izlagačima iz 38 zemalja i kupcima iz više od 70 zemalja”

Vraća se jedan od najvažnijih sajmova u sektoru drvne industrije i ogrijeva te opreme za proizvodnju topline i energije, od srijede, 21. veljače  u sklopu 11. Međunarodnog bijenala. S više od 800 izlagača iz 40 zemalja (+ 5% na 2016), od čega 300 stranih; u 7 paviljona na ukupno 115.000 četvornih metara izložbenog prostora te 300 operativnih sustava, uključujući peći i kamine. U 2016. godini sajam je privukao više od 70.000 posjetitelja u pet dana, koliko će trajati i u ovoj 2018. Od 21. veljače do 25. će biti prisutna svi glavni proizvođači peći i kamina u Europi i više od 150 proizvođača peleta i bio goriva drvne mase. Izložba je namijenjena stručnjacima koji rade u privatnom i javnom sektoru, ali i dizajnerima te krajnjim potrošačima u potrazi za najnovijim tehnološkim i stilskim inovacijama.

Događaj je predstavljen 19. veljače, na veronskom sajmu. “Progetto Fuoco – istaknuo je predsjednik veronskog sajma, g. Maurizio Danese – potvrđuje sebe kao poslovnu platformu za tvrtke za sektor koji može doprinijeti modernom razvoju zemlje u smislu održivosti okoliša koja nije više nego samo kulturna činjenica, nego pokretač globalnog gospodarskog rasta “.

Predsjednik, g. Piemmeti Ado Rebuli objasnio je da drvo i proizvodi vezani uz korištenje biomase iz drva proizvodi 14.000 tvrtki koje zapošljavaju 72.000 radnika, ostvarujući promet od 5 milijardi eura. Podsjetio je također na prednosti energije dobivene od drva: niske emisije u odnosu na metan i plinsko ulje, korištenje obnovljivih drva kojim su talijanske šume bogate, mogućnost dobivanja poticaja Termičkog računa te  snagu energije tri puta veću od foto naponskih sustava.

Piemmeti u suradnji s AIEL (talijanska udruga agro forestalne energija)organizirala je do sada oko 50 konferencija, radionica i tehničkih sastanaka. Sva ta događanja daju pravo stanje tehnike sektora i ukazuju na razvoj i izvediva rješenja za sve učinkovitije smanjenje emisija štetnih plinova.

Tvrtka Energy pellets, vlasnika Raoula Cvečić Bole, također je jedan od izlagača, a možete ih naći

 

Više na poveznici: http://www.veronasera.it/economia/progetto-fuoco-19-febbraio-2018.html