Radni sastanak s predstavnicima Talijansko hrvatske gospodarske komore, Generalnog konzulata Italije u Rijeci i Gradonačelnika Grada Rijeke

Na sastanku je bilo riječi o promicanju razvoja i suradnje između Hrvatske i Italije na gospodarskom, trgovinskom i kulturnom području.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović i pročelnica Odjela za poduzetništvo Jana Sertić održali su radni sastanak s generalnim konzulom Italije u Rijeci Davidom Bradaninijem i glavnom tajnicom Talijansko hrvatske gospodarske komore Andreom Perkov.

Talijansko hrvatska gospodarska komora radi na razvijanju i unaprjeđenju odnosa između talijanskih i hrvatskih poduzetnika kao i na poticanju kontakata i suradnje s lokalnim i državnim vlastima radi lakšeg svladavanja raznih prepreka u poslovanju.

Na sastanku je prezentirana poduzetnička zona Bodulovo, bilo je riječi o mogućnostima investiranja talijanskih kompanija na području Rijeke, mogućnostima predstavljanja ovog dijela Hrvatske talijanskim investitorima, a obje strane su zainteresirane i za uspostavljanje suradnje na području razvoja startup projekata i inkubatora.

Također, gradonačelniku Filipoviću i pročelnici Sertić predstavljene su aktivnosti Talijansko hrvatske gospodarske komore koja pruža usluge informiranja, pravne, institucionalne i porezne pomoći gospodarskim subjektima radi što lakše uspostave suradnje između zainteresiranih hrvatskih i talijanskih kompanija.

Radni sastanak s predstavnicima Talijansko hrvatske gospodarske komore – Grad Rijeka