Sastanak Predsjednika Komore i Predsjednika Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora

U srijedu 4. svibnja 2022. predsjednik Komore Claudio Canaccini sastao se s predsjednikom Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora Žarkom Tušekom.

Predsjednik Komore Canaccini predstavio je rad Talijansko – hrvatske gospodarske komore i istaknuo je kako Italija i Hrvatska imaju tradicionalno dobre odnose na svim područjima. Od ulaska Hrvatske u EU ti odnosi postupno se još snažnije razvijaju zahvaljujući diplomatskim naporima obiju zemalja, jača se gospodarska suradnja, ulaganja i zajedničke razvojne strategije.

Jedan od ciljeva naše komore svakako je unaprijediti dijalog između kreatora politike te talijanskih poduzetnika i investitora. Naša je obveza štititi interese onih koje zastupamo, što ponekad znači ukazati na probleme, propuste i nedostatke, ali i davati rješenja i prijedloge. 

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek dodao je kako Talijansko – hrvatska gospodarska komora uvijek može računati na suradnju Odbora za gospodarstvo, te da su sastanci ovog tipa način na koji ojačavamo suradnju.