Tjedan dana je prošlo od veličanstvenog projekta ”Atelier”

Tjedan dana je prošlo od veličanstvenog projekta ”Atelier” na kojem smo bili parteri, sad kada su se dojmovi slegli jednako kao i prvi dan kad smo odlučili postati parteri prijekta možemo reći kako smo izuzetno ponosni što smo bili dio ove priče. 

Kao uvod u projekt ”Atelier” koji se održao u atriju Klovićevih dvora i okupio je brojne dizajnere, THGK je s partnerima organizirala svečani prijam za uzvanike ”Ateliera”. 

Nama kao Komori ciljevi koje si postavljamo i ostvarujemo djelovanjem su razvijanje i unaprjeđivanje odnosa između talijanskih i hrvatskih poduzetnika te poticanje kontakata i suradnje s lokalnim i državnim vlastima radi lakšeg svladavanja raznih prepreka u poslovanju te promicanje i razvoj suradnje između Italije i Hrvatske na gospodarskom, trgovinskom i kulturnom području. Ove godine jedan od ciljeva je predstavljanje talijanske regije Toscane u Hrvatskoj. Ta je regija poznata, ne samo po dugogodišnjoj gastronomskoj i enološkoj tradiciji, već su upravo iz Toscane potekla brojna svjetski poznata dizajnerska imena iz svijeta mode, upravo zbog toga se i razvila suradnja s organizatoricama ”Ateliera”.

Svečani prijam se održao u foajeu HNK u Zagrebu 11.05.2022. te je uz mogućnost uživanja u modi koja je tu večer bila posvećena talijanskim dizajnerima Darling Grace i Eliot prijam bio i humanitarnog karaktera. Na večeri su se prikupljala sredstva za udrugu “Il giardino delle rose blu” (Vrt plavih ruža) koja pomaže Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. 

Brend Eliot se predstavio kreacijom na lutki, a riječ je o novom eko-održivom i 100% talijanskom brendu koji je nastao iz ideje Maria Chiare dok je dojila svoju drugu kćer Teu. 

Nezadovoljna odjećom koju ima u ormaru kao i onom koju kupuje, počela je dizajnirati haljinu kakvu nije mogla pronaći u dućanu: udobnu, kvalitetnu, praktičnu i elegantnu u isto vrijeme. Pozornost se stavlja na najsitnije detalje a košulje i hlače uljepšane su originalnim dizajnom mlade umjetnice Gabriele Ciot, koji izražava poruku poštovanja i ljubavi prema prirodi.

Eliot odjevni predmeti dizajnirani su da traju tijekom vremena i ne prate brzinu današnje mode, a udobni su i praktični za majke koje doje. Budući da je sve proizvedeno u Italiji, tkanine i kreacije ne moraju putovati s jednog kontinenta na drugi čime se smanjuju emisije CO2. Ambalaža je dizajnirana da smanji utjecaj na okoliš što je više moguće jer se može 100 % reciklirati.

ELIOT – komplet

Brend Darling Grace održanom modnom revijom dokazao je kako prati svaku ženu na putu spajanja s prirodom kroz izbor ekskluzivne odjeće, izrađene od prirodnih i ekološki održivih tkanina. Consuelo Chinè, osnivačica je projekta Darling Grace, a brend je stvoren iz svijesti o tome kako je pandemija duboko promijenila način života i razmatranja o životnim prioritetima. 

U potrazi za zdravim stilom življenja i društvenom odgovornošću, Consuelo je htjela dati doprinos vezan uz dobrobit ljudi ali i okoliša. Osmislila je Darling Grace 2021. godine vođena uvjerenjem da se samo povratkom prirodi, njezinim ritmovima i našim podrijetlom možemo osjećati dobro.

Manekenke su predstavile ekskluzivan casual chic stil, ručno izrađenih kreacija od visokokvalitetnih eko održivih tkanina brenda Darling Grace. Gosti nisu krili svoje oduševljenje te su reviju pozdravili velikim pljeskom.

DARLING GRACE – Komplet griggio perla

Vrlo smo aktivni i dinamični u organizaciji različitih vrsta događanja koja su u interesu gospodarskog razvoja i suradnje Italije i Hrvatske te svakim novim projektom THGK nastoji pomaknuti granice i dići ljestvicu za malo više. Kao što smo već rekli Toskana je osim po vinima i modi poznata i po vrhunskoj gastronomiji te smo u tom tonu nastavili druženje uz jela pripremljena prema autohtonim toskanskim receptima.

Kao i svi prestižni svjetski eventi pa tako i ovaj projekt platforme ”Atelier” održan je u trajanju od dva dana 12. i 13.05.2022. u atriju Klovićevih dvora za sezonu proljeće/ljeto gdje je okupio brojne dizajnere. Prvog dana, 12.05.2022. svoje kreacije publici su prikazali Boudoir, Martina Herak, BiteMyStyle, Mihaela Brajković i Unaesthetik. Nakon prve večeri ovog modnog eventa koji je podsjetio na važnost ovakvih evenata i modnih revija, održana je i druga večer Ateliera na kojoj nije nedostajalo uzbuđenja, tu večer obilježila imena: Ivica Skoko, DeLight, Jet Lag, Steven Dockman te Luka Grubišić. Za vrijeme oba dana trajanja projekta, održale su se i dvije izložbe, modnog doajena Borisa Pavlina te žive lutke koje su nosile unikatne torbice modnog brenda Borshetta.

Iako je ”Atelier” iza nas ovo je tek jedan u nizu događanja koje smo održali ali i onih koji tek dolaze, ne zaboravite ako niste bili u prilici do sada još uvijek možete donirati udruzi “Il giardino delle rose blu” (Vrt plavih ruža) na IBAN IT 60 U 02008 14802 000400304991