SNAŽNA SINERGIJA IZMEĐU UTPUH-a, VELEPOSLANSTVA I HRVATSKIH VLASTI

27.veljače održan je prvi “B2B DAY” ove godine u prekrasnom prostoru Zagreb 360.

Osim brojnih članova, imali smo čast ugostiti našeg počasnog predsjednika, veleposlanika Italije Adriana Chiodija Cianfaranija i državnog tajnika Ministarstva gospodarstva, Zdenka Lucića.
Bila je to prilika da se još jednom istakne snažna sinergija između naših dviju zemalja i važnost talijanstva u Hrvatskoj, posebice u području poduzetništva i trgovine.
Dr. Lucić je istaknuo da je Italija uvijek bila pouzdan i kvalitetan poslovni partner u našoj zemlji. U ukupnim izravnim stranim ulaganjima Italija zauzima vrlo visoko treće mjesto. U proteklih 25 godina Italija je u Hrvatsku uložila nešto više od 3,6 milijardi eura, dok je u prva tri tromjesečja 2018. godine uloženo 230,2 milijuna eura.
Državni tajnik zahvalio je na ukazanom povjerenju Hrvatskoj i investicijskoj aktivnosti jer pokazuje da je Hrvatska među talijanskim poduzetnicima i ulagačima doista prepoznata kao konkurentno komercijalno odredište.
To je veliki poticaj Vladi da nastavi sa svim mjerama i aktivnostima usmjerenim na stvaranje kvalitetnijeg poslovnog okruženja.
Članovi su također imali priliku poslušati o poreznoj reformi i poreznim istragama koje su predstavili stručnjaci, Iva Lesjak iz B.L. Consultinga te Diana Antičić iz PKF TAX Antičić.
U suradnji s Mozaik knjigom, zagrebačkom nakladničkom kućom, predstavili smo jedinstvenu knjigu tiskanu u samo 200 primjeraka za hrvatsko tržište “Veličanstveni Leonardo” koja je objavljena povodom 500 godina smrti veličanstvenog talijanskog izumitelja i umjetnika.
Ručno izrađena knjiga u muzeju Ideale Leonardo, uvezena u  koži s slikama i reprodukcijama, od kojih su neke napravljeei na pergamentu koji je sam Leonardo koristio, pokazuje izuzetnu kvalitetu ove knjige.
Kontakt za kupnju knjige možete dobiti u našem uredu.
Večer se nastavila networkingom među članovima Udruge, kojih je  iz dana u dan sve više. Znak je to povjerenja, ali i obveza za daljnje napore i povećanje kvalitete, naglasila je Generalna tajnica UTPUH-a, Andrea Perkov.